Glorioșii, la plimbare în Antalya

– jucătorii Gloriei au avut o jumătate de zi liberă, pe care au petrecut-o plimbându-se ori colindând prin magazine

O jumătate de zi liberă în Antalya fost răsfățul lui Ioan Ovidiu Sabău pentru jucătorii săi, de-a lungul săptămânii trecute. După victoria din amicalul cu Energia Khabarovsk (2-1), fotbaliștii Gloriei au mers la o plimbare de relaxare în Antalya, făcând și un tur prin magazine. Așa cum era de așteptat, au fost ochite magazinele cu articole sportive, de unde jucătorii și-au putut completa arsenalul de ghete sau tricouri. Magazinele din Antalya se deschid foarte devreme și se închid după ora 22.00. Vânzătorii te invită înăuntru, te servesc cu ceai turcesc sau cafea și negociază prețurile ca niște adevărați negustori. Poți să ai în portofel atât dolari, cât și euro. Comercianții turci acceptă ambele monede. Coroian, Negrean, Albuț și ceilalți s-au simțit excelent, încărcându-și bateriile pentru alte antrenamente grele.
După masa de prânz, jucătorii și staff-ul tehnic au fost protagoniștii unei poze de grup realizate de gazdele de la Adora Golf Resort Hotel.

Cine vine în Antalya

Provincia Antalya are doar un milion de locuitori, la care se adaugă, anual, alte câteva milioane de turiști din toate colțurile lumii. Turiștii ruși vin în număr atât de mare, încât a fost nevoie să se construiască un ”havalimani” (aeroport) special, unde să aterizeze zilnic cele peste 30 de avioane care decolează din Rusia. Iarna, când cea mai scăzută temperatură este de aproximativ 7grade C, vin să se relaxeze în stațiunile Antalyei și familii din Germania, Belgia, Anglia, Olanda.

Atracții turistice

Printre cele mai cunoscute sate de vacanță se numară Belek, Side, Alanya, Serik, Kemer, Kündu și Lara (cea mai renumită plajă). Dacă iți plac peisajele deosebite, trebuie să mergi în orășelul-stațiune Kemer, situat la 43 km de Antalya. Aici, dacă ai puțină răbdare să găsești unghiul potrivit, poți prinde în aceeași fotografie muntele împădurit și marea. Plaja de la Kemer e acoperită de pietricele. În timpul iernii (15 decembrie-15 aprilie), se poate schia la Saklikent, stațiune montana situată la înălțimea de 3.000 m.

Principala atracție turistică o reprezintă cele 6 superbe terenuri de golf, stațiunea Belek, unde e cantonată echipa bistrițeană, fiind special destinată iubitorilor acestui sport. Pe lângă golf aveți posibilitatea practicării altor diferite sporturi, cum ar fi surfing, schi nautic, rafting, sailing, alpinism montan, vânătoare sau a petrecerii unei vacanțe relaxante pe plajele întinse cu ape limpezi și liniștite.

Așa arată orașul Belek sau, cum a fost el proclamat, centrul turismului din Turcia, dar și al golfului. În urmă cu 20 de ani, aici nu erau decât un sat, un teren mlăștinos, buruieni și mare.

 | 340 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On