Gloria – Sighetu Marmației 1-2: Dați-ne fotbalul înapoi!

Gloria Bistrița a pierdut lamentabil cu ACS Sighetu Marmației, scor 1-2 și a ajuns la a treia înfrângere consecutivă, după patru etape.  Echipa trece prin cea mai neagră perioadă din istorie, vistieria clubului e goală dar și jucătorii arată zero barat în teren.

Într-o atmosferă dezolantă, pe un stadion aproape gol, umbra Gloriei de altădată a început un meci care ar putea fi ultimul din acest sezon. Cu cinci minute întârziere și cu banderole albe au intrat jucătorii Gloriei pe teren, în semn de protest față de autoritățile locale, care nu mai sprijină financiar echipa. Liniștea mormântală din tribune lasă se se audă fanfarele din parc, care cântă parcă reqviem-ul fotbalului bistrițean.

În teren, bistrițenii își fac treaba și deschid scorul în minutul 12. Brumă prinde un șut tare, la colțul scurt, sub bară, din interiorul careului și face 1-0.  Bucuria nu ține însă nici un sfert de oră, oaspeții  egalând în minutul 25, după un corner reluat cu capul de Pistol (1-1).  După primirea golului, jucătorii  Gloriei se înmoaie și doar câteva proteste ale spectatorilor, la adresa arbitrilor, mai animă atmosfera.  Nu se mai întâmplă nimic notabil până la pauză și cele două formații intră la egalitate la cabine.

Gloria începe cum nu se poate mai prost repriza secundă și se vede condusă în minutul 60. Șutul lui Murar este respins de Raul Pop și Roatiș înscrie din 6 metri. 1-2 și fanfara din parcă continuă să cânte un marș funebru pentru o apărare "moartă"  a Gloriei. Elevii lui Coroian se trezesc pe final și Budecan ratează o mare ocazie în minutul 80, când trage tare, din unghi, în portar. Alex Pop trece și el pe lângă egalare, dar reia pe lângă din careul mic, după o centrare de pe dreapta (85).

Se termină 1-2 pentru oaspeți,  după un meci în care banderolele albe, de protest, ar fi trebuit să le poarte spectatorii care au pierdut două ore pe stadion.

Gloria Bistrița: Raul Pop; Budăcan, Hlinca, Costin, Dobrea – Fl. Alexandru (A. Cilean `65), Jarda (Fizeșan `46), Țegle (Colț `80), O. Bucur – Alex Pop, Brumă

Sighetu Marmației:  Burdun; A. Novoselenski, Pistol, Traore, Eudean, Matei (Perjă `60), Murar, Chețan, Roatis, R. Novoselenski (Pușcaș `75), Taciuc

Augustin Danci


 | 346 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *