Gloria? Searbădă!

Doar 250 de spectatori, pe numărate, au fost în tribune la Gloria – FC Argeș. Cam un sfert din câți au trecut, în câteva ore, prin jenantul cort al primăriei, instalat pe pietonal.  Într-o zi în care site-ul „bistriteanul.ro” a avut peste 8000 de vizitatori, jucăria lui nea Jean aproape că n-a fost băgată în seamă. Și nu pentru că bistrițenii n-ar agrea fotbalul, ci pentru că gruparea din parc nu mai știe să se vândă.

Paradoxal, decât așa fadă, era mai bună imaginea Gloriei din trecut. Aceea de blătuitoare, traficantă  de meciuri și de jucători. Măcar se vorbea despre ea. Acum trece neobservată, eclipsată de orice eveniment de doi lei organizat în oraș. Iar pe plan național, nu mai e demult un subiect interesant. Să recunoaștem, o țară întreagă știe de Gloria și de Jean Pădureanu în urma unor „ghidușii” făcute de-a lungul timpului, ca să le spun doar așa. Altfel, echipa bistrițeană ar fi rămas la nivelul minim de vizibilitate, ca un Poli Iași sau un FC Bihor, echipe onorabile, dar despre care nu vorbește nimeni, niciodată, nimic.

Vremea rea, ziua și ora de disputare (luni, la 15.00) au avut partea lor de vină. Însă cea mai mare „culpă”, sesizați ghilimelele, o are Gloria. Care și-a asigurat un loc de promovare încă dinaintea returului și înaintează fără valuri spre obiectiv. Distanța mare față de a treia clasată și liniștea din club fac neatractive meciurile bistrițenilor, într-o epocă a marketingului și a promovării de toate felurile. De pildă, dacă era la bătaie cu FC Argeș pentru un loc spre Liga 1 și dacă cineva știa să scornească un pui de scandal înaintea partidei, cu siguranță veneau mult mai mulți oameni la stadion.

Așa, fără miză, meciul acesta, ca și altele, nu au avut nici un farmec. Decât pentru nucleul dur de suporteri ai Gloriei. Nucleu care e tot mai mic și mai stafidit.

Acuma, nu vreau să zic, doamne ferește, că Gloria ar fi trebuit să o lase mai moale pe parcursul acestui campionat. Din contră, Manea își face bine treaba, echipa dă randament excelent pentru obiectivul pe care îl are. Nici lui nea Jean nu prea ai ce să-i mai pui în cârcă. A făcut pe dracu în patru și a închis un dosar de licențiere ce părea imposibil de finalizat și a ținut echipa unită până, iată, spre final.

Cu toate astea, ei și alții de prin club trebuie să înțeleagă odată că produsul muncii lor nu există fără promovare. Că oamenii nu vin nicăieri dacă nu îi chemi, că nu cumpără nimic dacă nu le bagi pe gât, că nu iau în seamă nimic fără un pic de luciu. Încet-încet, pierd susținerea administrației locale tocmai pentru că nu știu să pună presiune prin suporteri, prin bistrițeni, asupra celor care împart banii. Nici sponsorii nu mai dau nimic dacă reclama lor nu iese în față.

Să nu se înțeleagă că vreau blaturi, țepe, sânge și scandal. Nu, nici vorbă. Dar nici meciuri cu 200 de spectatori plictisiți, vorbind despre Becali sau Carmen Hara. Dacă Gloria nu devine atractivă într-un fel sau altul, va concura azi- mâine, ca subiect, cu un meci de Liga a 4-a, uneori muuuult mai interesant. Și-atunci, n-o să se mai învârtă milioane de euro în jurul ei, ci doar plase de ceapă și cartofi, ca la un meci de țară cu prime în natură.

Adrian Linca

 

 

 | 661 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *