Gloria II e pe val!

Echipa lui Gheorghe Hurloi a avut un început perfect de sezon, câștigând în deplasare în prima etapă și ajungând până în turul 5 al Cupei României

Instrucție cu FC Baia Mare

După ce a trecut în turul al treilea de Unirea Dej, Gloria II a întâlnit, în turul al patrulea, echipa FC Baia Mare, nou promovată în Liga a II-a. Bistrițenii lui Hurloi au câștigat cu 1-0 o partidă pe care au dominat-o de la un capăt la altul, ce-i drept, în fața unui adversar care și-a menajat mulți dintre titulari. Îmbucurător este faptul că juniorii Gloriei introduși în teren au jucat foarte bine.

Începutul de meci le aparține băimărenilor, care au șansa deschiderii scorului în minutul 5, când șutul lui Vâncă îl lasă fără replică pe Botoșer, dar lovește transversala. Gloria II se trezește și are prima ocazie în minutul 13, când Borbely primește o minge într-o poziție ideală pe stânga, pătrunde în careu, dar intră în unghi și trimite pe lângă poartă. Bistrițenii continuă să pună presiune pe apărarea adversă și golul avea să vină în minutul 28. Fundașul băimărenilor, Hotico, greșește o pasă în adâncime și îi face un cadou lui Borbely, care se cere la prima echipă, și îl execută pe Bota (1-0). Oaspeții dau replica prin același Vâncă, dar șutul acestuia din minutul 35 nu-i poate pune probleme lui Botoșer. Până la pauză tot Gloria II se află la cârma jocului, singura ocazie pe care și-o creează fiind un șut frumos al lui Diogo, care trece alături. Oaspeții au cea mai mare ocazie la numai patru minute de la reluare, când Vâncă scapă singur cu Botoșer, dar goalkeeper-ul Bistriței întinde un picior salvator și respinge în corner. În minutul 59, centralul nu vede un cot primit în figură de Vasilichi, în interiorul suprafeței de pedeapsă, lăsând jocul să continue. Trei minute mai târziu, același Vasilichi încheie cu șut o acțiune ofensivă prelungită a Gloriei, dar mingea se duce pe lângă poartă. Mai aproape de golul doi se află Levente, în minutul 80, acesta șutând pe jos, de la 16 metri, în stâlpul din stânga lui Bota. Finalul de meci e fără emoții pentru Gloria II, care continuă să-și domine adversarul, un adversar care pare fragil și fără soluții. Vasilichi are ultima ocazie, trimițând o ghiulea de la 16 metri, respinsă cu greu de Alin Bota.

Gloria câștigă cu 1-0, merge în turul 5 al Cupei României Timișoreana. Echipa lui Hurloi încheie meciul cu mulți juniori în teren, evoluția bună a acestora dând o notă optimistă viitorului fotbalului bistrițean.

Pentru Gloria II au evoluat: Botoșer; Odoroabă, Bozeșan, Macarie (Fizeșan `53), Drăguș – Levente (Pădurariu `83), Hlinca, Anton, Diogo – Târnăvean (Vasilichi `53), Borbely.

„E o victorie muncită, o victorie meritată, fără dubii. Meritul este în totalitate al jucătorilor pentru că au respectat sarcinile individuale și colective și ca dovadă am câștigat cu 1-0, ratând față în față cu portarul încă de câteva ori. Asta spune că am dominat meciul la toate capitolele. Am întâlnit o echipă bună, o echipă disciplinată tactic, o echipă care joacă fotbal de calitate” a declarat Gheorghe Hurloi, antrenorul Gloriei II.

Început perfect de campionat

Gloria II a debutat cu dreptul și în noul sezon al Ligii a III-a, echipa lui Gheorghe Hurloi și Gabriel Cârstea întorcându-se de la Odorheiul Secuiesc cu o victorie, scor 3-1. Golurile bistrițenilor au fost marcate de Borbely (`23), Buta (`60) și Vasilichi (`90). În etapa a doua, Gloria Bistrița II va întâlni, pe teren propriu, formația FC Turul Micula 2000. Partida se va disputa vineri, 28 august, de la ora 18.00.

„Vrem să batem Gloria I în Cupa României!”

Mai în glumă, mai în serios, Gheorghe Hurloi a declarat că își dorește să bată prima echipă a Gloriei în Cupa României. Teoretic, acest lucru ar fi posibil, însă doar dacă cele două echipe s-ar califica în finala competiției.

„A fost un meci bun, echipa noastră este într-o ascensiune de formă preconizată de noi, atât în campionat, cât și în Cupa României. La ora actuală ne-am depășit performanța, am ajuns în turul 5. Dacă mai trecem un tur, vom juca cu siguranță cu o echipă de prima ligă” a declarat Valer Someșan, șeful Centrului de copii și juniori al Gloriei.

CS Electrosid Titu, CS Chimia Brazi și CS Sănătatea Servicii Publice Cluj au oferit surprizele acestei runde, eliminând echipele FC Argeș, Petrolul Ploiești, respectiv Universitatea Cluj. Următoarea fază a Cupei României va avea loc în data de 9 septembrie. Vor participa tot cele 28 de echipe calificate din faza a IV-a a competiției, meciurile fiind stabilite prin tragere la sorți. Echipele de prima ligă vor intra abia în șaisprezecimile competiției. Indiferent cu cine va juca în următoarea fază a Cupei României, Gloria II va disputa partida pe teren propriu.

 | 487 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On