Gloria – FC Brașov 1-1: Remiza ce nu ne-ncălzește!

Gloria a remizat, scor 1-1, pe teren propriu, cu Fc Brașov. Golurile au fost înscrise de Machado (57) și Curtuiuș (62, p.).

Gloria a arătat, în primda repriză, mai degrabă ca o echipă resemnată decât ca una disperată după puncte. Brașovenii au combinat mai mult și mai bine și au avut cele mai mari ocazii de a marca. Meciul începe cu dueluri aspre la mijlocul terenului și cu brașovenii cerând un penalty la o intervenție imprudentă a lui Peteleu (11). Kanon e fără cusur în centrul apărării dar Curtuiuș e inexistent în ofensivă, ce-i drept, fără mingi utile de la mijloc. Singura ocazie notabilă a gazdelor vine de la șutul lui Predescu, din lovitură liberă, reținut în de Taborda (21).

Cea mai mare ocazie o au brașovenii: Păun se distreză cu fundașii Gloriei, trimite peste Dolha, la colțul lung, dar mingea lovește bara (35). Presiunea crește la poarta Bistriței, Machado reia cu capul dar Dolha e la post (42). Până la pauză, oaspeții mai cer un penalty, după o cădere a lui Madeira, dar Tudor e de neclintit. 0-0 după o primă repriză slabă a Gloriei.

Bistrițenii încep mai bine repriza secundă și Curtuiuș reia cu capul, puțin pe lângă, o centrare a lui Anton (51). Replica oaspeților vine repede, dar Dolha intervine foarte bine la șutul lui Batin (55). Brașovul deschide scorul în minutul 57, când Machado reia în poartă din 5 metri, după un corner (0-1). Gloria egalează însă repede, Curtuiuș transformând un penalty obținut de Ionescu (1-1).

Brașovenii se avântă în atac și Ionescu, din înger, devine demon, îl faultează în careu pe Păun și Tudor dă penalty. În poartă este Dolha însă, care sare în stânga și parează șutul lui Munteanu! Al treilea penalty apărat de Ema în acest sezon!

Finalul meciului e incendiar. Batin ratează dintr-o poziție ideală (80) iar Curtuiuș este faultat de Taborda, dar se semnalizase ofsaid (84). Acelați Curtuiuș are șansa victoriei pe final, reia cu capul din careu, dar reține Taborda (85). În prelungiri, Predescu trimite sub bară din lovitură liberă, dar portarul Brașovului respinge. Același portar avea să fie eliminat după ce l-a lovit pe Curtuiuș, în timp ce jocul era oprit. Gloria – Brașov 1-1, după un meci viu, cu multe ocazii și un punct care nu-i ajută deloc pe bistrițeni. Un punct ce nu-l luam însă fără forma senzațională a lui Dolha și Gloria se încălzește, deocamdată, cu pătura colorată a lui Jean Pădureanu.

Gloria: Dolha – Peteleu, Tudose (cpt.), Kanon (Ionescu 45), Reano – Feher (Enescu 75), Romario – Predescu, Anton (Zahiri 61), Braganca – Curtuiuș

Antrenor: Nicolae Manea

 

FC Brașov: Taborda – Velayos, Machado, Cr. Munteanu (cpt), Cr. Ionescu – Viveiros (Tameș 72), Mateiu, Madeira, I. Popa – Păun, Batin

Antrenor: Adrian Szabo

 

Augustin Danci

 | 351 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *