Gloria – CS U Craiova 1-0: Băturăm „olguțele”! (FOTO)

Gloria Bistrita a câștigat derby-ul etapei a 12-a din Liga a II-a, scor 1-0, cu CSU Craiova. Singurul gol al meciului a fost marcat de Brumă, în minutul 75.

Debutul meciului îi aparține Gloriei, care este mai periculoasă la poarta adversă. Brumă este aproape de gol, dar mai întâi nu ajunge la o centrare de pe dreapta (5) și apoi reia cu capul în brațele portarului (12). Oltenii echilibrează la centru dar nu reușesc să fie periculoși la poarta lui Albuț. Contrele Gloriei sunt foarte periculoase, Feher trage bine din 20 de metri, dar portarul scoate de sub bară (34). În minutul 38, Bardu scapă singur și cade în duel cu Albuț, dar centralul arată galben pentru simulare.

Până la pauză se mai consemnează accidentarea lui Hlinca, înlocuit cu Fizeșan (43) și o ocazie pentru Craiova: Gorovei șutează din careu, dar Albuț respinge din vinclu (45). Å¢îrcă cerșește și el un penalty și vede galben iar cele două echipe intră la cabine la egalitate, 0-0.

La reluare, oaspeții ratează prima mare ocazie prin Curelea, care este blocat de Albuț în 3 metri (55). Elevii lui Coroian au mai mare nevoie de victorie și împing rândurile spre poarta echipei lui Stângă. Șarjele lui Budăcan sunt blocate iar Brumă primește mingi mai mult cu spatele la poartă. Salvarea vine însă de pe stânga. În minutul 75, Chițu trece ca acceleratul, plasează mingea pe lângă portar și Brumă înscrie în poarta goală, din 3 metri (1-0).

Feher poate încheia definitiv socotelile, după ce scapă singur cu portarul, șutează pe jos dar mingea lovește bara din dreapta (88). Finalul e tensionat. Craiova caută egalarea iar Gloria e periculoasă pe contraatac. Scor final, Gloria – CS U Craiova 1-0 și bistrițenii obțin trei puncte mari și o victorie frumoasă, muncită și absolut meritată.

Moment de reculegere pentru Cârstea și Sigmirean. Jucătorii celor două echipe și spectatorii au ținut, în debutul meciului, un moment de reculegere, în memoria lui Dumitru Sigmirean și Constantin Cârstea. Astăzi se împlinesc 4 ani de când a plecat dintre noi fostul antrenor al Gloriei, Constantin Cârstea. Fost jucător al Gloriei, Dumitru Sigmirean s-a stins din viață la începutul acestei săptămâni.

Jean Pădureanu le-a purtat noroc de la masa presei. Președintele de onoare al Gloriei, Jean Pădureanu, a fost prezent la meciul dintre Gloria și CS U Craiova. Pădureanu a avut în ultimul timp probleme de sănătate și nu a fost prezent pe stadion la ultimele partide. La meciul cu Craiova, Pădureanu a stat la masa presei, alături de observatorul partidei, Zoltan Szekely și de Alexandru Hatfaludi. La finalul partidei, Jean Pădureanu a fost aplaudat de galeria Gloriei.

30 de suporteri ai Olguței, la Bistrița. Pentru meciul cu Gloria, la Bistrița s-a deplasat și galeria Craiovei. Cei 30 de suporteri au afișat bannere cu "Craiova 1948" și "Știința suntem noi".
 

Gloria: Albut; Tîrca, Hlinca (Fizeșan '43), Chibulcutean, Polgar -Budăcan (Stancu '80), Nalați, Feher, Chițu – Negruț (Roșu '80),  Brumă

CS U Craiova: Brac; Cîrjă, Pătrașcu, Izvoranu, Velcovici – Dragalina – Gorovei, Precup, Bardu (Pîrvu '80) – C. Ganea (Dragu '60), Curelea

Arbitri: G. Rădulescu (București), G. Bogdan, R. Iulian (București). Obs: Z. Szekely, Al. Terhes

Augustin Danci


 | 259 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *