Gloria a murit, trăiască Gloria! Uite cum se va numi noua echipă și cine se va ocupa de ea!

Gloria Progresul, echipa desprinsă din AFC Gloria 1922 și care în campionatul trecut a evoluat în Liga a 3-a, a fost retrogradată în cel mai mic eșalon județean. Deși a obținut pe teren dreptul de a rămâne în Liga a 3-a, gruparea condusă de Cristian Stanciu a fost pedepsită de comisiile federației din cauza datoriilor către unii jucători. Ultima sancțiune și cea care o trimite în Liga a 5-a a venit în urma neprezentării la meciul din Cupa României, pe care Gloria trebuia să-l dispute cu ACS Dumitra, în prima etapă a acestei competiții.

Aflată în insolvență, Gloria Progresul are șanse mici să mai formeze o echipă de seniori, dar încearcă să rămână în fotbal cu grupele de juniori A și B.

În acest timp, o altă structură apare și vrea să-i ia locul. Un club nou-nouț, inițiat de Alexandru Hatfaludi, are actele în lucru. Deocamdată are doar rezervare de nume: Academia de Fotbal Gloria Bistrița. Format din mai mulți asociați care ar trebui să cotizeze o sumă apropiată de 10.000 de lei pe an și susținută de sponsori cum ar fi Darimex, Comelf sau Rombat, gruparea ar urma să înscrie o echipă de seniori în Liga a 5-a și să aibă mai multe grupe de juniori. Nu se știe încă cine va fi președintele acestui club, șef ce va fi decis la prima adunare generală.

În ce privește lotul de jucători, acesta va fi format din câțiva juniori care au mai rămas pe la Gloria Progresul și pe care gruparea aflată în insolvență ar fi dispusă să-i transfere noului club. Acestora li se vor adăuga jucători mai experimentați, din campionatele județene, în urma unei selecții ce va avea loc în săptămânile următoare. Se aude că antrenorii noii echipe AF Gloria vor fi Gheorghe Hurloi și Adrian Florea.

Adrian Linca

 | 490 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *