Gimnastică: CSM-LPS Bistrița, vicecampioană națională. Cristian Bățagă, campion național

În perioada 6-8 septembrie se desfășoară, în Sala Polivalentă din București, finala Campionatului Național pe echipe, maeștrii și speranțe.

 

Bistrițenii participă la aceste finale cu două echipe, CSM- LPS 1 în componența: Cristian Bățagă, Marius Berbecar, Ștefan Muțiu, Laurențiu Nistor, Robert Ciuculete și CSM- LPS 2 în componența: Raul Paraschivu, Rareș Paraschivu, Bogdan Neacșa, Daniel Moldoi. În clasamentul pe echipe CSM-LPS 1 a aobținut din nou medalia de argint, devenind pentru al doilea an consecutive vicecampioni naționali după o luptă foarte strânsă cu cei de la Dinamo București. Bistrițenii și-au adjudecat două aparate: cal și paralele, la inele ambele echipe au obținut același punctaj, în timp ce dinamoviștii au fost mai buni la bară, sărituri și sol, solul fiind aparatul care i-a coborât pe bistrițeni pe treapta a doua a podiumului, diferența între cele două echipe fiind de doar 0,800 puncte .

În concursul individual compus al maeștrilor titlul de campion național a revenit bistrițeanului Cristian Bățagă care a reușit să termine pe prima treaptă a podiumului având o evoluție constant la toate aparatele, deși a câștigat doar la un singur aparat, cal. Duminică gimnaștii bistrițeni vor intra în lupta pentru medalii în concursul pe aparate.

Augustin Pop, antrenor:După patru aparate eram pe primul loc al clasamentului, dar din păcate evoluția noastră la sol a fost una cu ratări, iar la ultimul aparat n-am mai putut recupera diferența față de Dinamo. Suntem pentru al doilea an consecutive vicecampionii României, o performanță bună, dar care cu mai multă atenție puteam deveini campioni. Mă bucură performanța reușită de Cristian Bățagă la individual compus în concursul maeștrilor, reușind în premieră să devină campion național în competiția maeștrilor. De asemenea vreau să subliniez că primii șase sportivi din clasamentul individual al maeștrilor au trecut pe la Centrul olimpic de la Bistrița”.

 

Leon Buhai / Sportulbistritean.ro


 | 387 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *