Gimnastele LPS au făcut senzație

Peste 160 de
gimnaste s-au întrecut pentru titlurile naționale puse în joc la Campionatul Național de Gimnastică Ritmică dedicat grupurilor școlare.

La competiție au participat cluburile: LPS Bistrița, LPS Baia Mare, LPS Oradea, CSS Anghel Saligny Iași, LPS Reșița, LPS Târgu Mureș, CSS Timișoara, CSS I Cons-tanța. Gimnastele de la LPS au evoluat excelent la acest campionat și au câștigat un titlu național, 8 medalii de argint și o medalie de bronz.

Pentru LPS au evoluat: Paula Zbâncă, Teodora Cimpoieșu, Crina Cătinean, Timeea Zadic, Cosmina Bondriș și Ștefania Oltean – categoria a IV-a; Carina Gălan și Ioana Bârsan – categoria a III- a. La categoria mică au evoluat Andra Brătfălean, Luisa Suciu, Francesca Borș, Luciana Pop, Adina Monița, Roxana Băran și Denisa Pop.

Școala de gimnastică a LPS își
confirmă valoarea

Ioana Bârsan a devenit campiona națională la cerc și a luat locul doi la coardă, măciuci, minge și individual compus. Este cea mai promițătoare gimnastă a LPS-ului și a reușit să urce pe prima treaptă a podiumului, în aplauzele spectatorilor. Ștefania Oltean este un alt produs de lux al liceului și a încântat publicul prin prestațiile avute. Gimnastă de perspectivă, Oltean a câștigat medaliile de argint la individual compus, coardă și panglică și medalia de bronz la cerc.

De remarcat și evoluțiile Cosminei Bondriș, care a obținut locul 5 la coardă și cerc și locul 6 la individual compus si panglică. Timeea Zadic a obținut locul 6 la coardă, și locurile 7 la individual compus, cerc și panglică ,iar Carina Gălan a obținut locul 7 la măciuci. Bondriș, Zadic și Gălan sunt sperantele LPS-ului ce vin puternic din urmă și progresează cu fiecare concurs.

Gimnaste de lot

Secretarul Federatiei recu-noaște că sportivele de top ale LPS sunt urmărite de ceva vreme și crede că fetele vor reprezenta România, în viitor.

„A fost un concurs excelent, gimnastele din Bistrița au evouat foarte bine… Ștefania Oltean și Ioana Bârsan sunt urmărite de antrenorii de la lot și sunt convins că pe viitor vor reprezenta România la concursurile internaționale” a declarat Catalin Manu, secretar general al Federației Române de Gimnastică Ritmică.

Secretarul Federației, susține că intentionează să organizeze un campionat național al junioarelor în Sala Polivalentă și asteaptă solictare din partea autorităților în acest sens.

Antrenorul gimnastelor bistrițene sustine că în cadrul Liceului cu Program Sportiv se pregatesc aproximativ 70 de
sportive.

„Fiecare are șansa de a confirma și de a prinde podiumul, în diverse competiții. Punem accentul pe calitate, nu pe cantitate” a declarat Floare Sigartau.

Argint la
echipe

Echipa de gimnastică a Liceului cu Program Sportiv a câștigat titlul de vicecampioană,
fiind foarte aproape de locul întâi, adjudecat de Grupul Școlar Anghel Saligny. Evoluția fetelor a fost una spectaculoasă, gustată din plin de spectatori.

 | 241 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On