Ghinionul, poarta adversă și numeroasele greșeli tehnice, aduc Gloriei o nouă înfrângere în competiția elitelor Europei!

De ce ne-a fost frică, n-am scăpat! Gloria pierde cel de-al cincilea meci consecutiv în Champions League, la capătul unei dispute strânse, în care ghinionul, lipsa de concentrare și paradele goalkeeperului Raasok au făcut ca nenumăratele încercări de egalare din repriza secundă să nu prindă contur nici măcar o dată, nordicele aflându-se mai bine de jumătate repriză la una sau două lungimi distanță de bistrițence. Greșelile tehnice, un capitol la care Gloria are probleme de ceva vreme, au fost și ele considerabil peste media obișnuită, toate aceste aspecte contribuind, în cele din urmă, la victoria gazdelor cu 25-23 (13-11).

Așa cum menționam în avancronica dimineții, principala armă a norvegiencelor, Anniken Obaidli, și-a făcut simțită prezența pe parchet chiar din primele momente ale întâlnirii, înscriind de trei ori consecutiv în debutul partidei. Storhamar ajungea rapid la +2, însă replica Bistriței nu s-a lăsat deloc așteptată, iar în minutul 12, Gloria, acompaniată de câteva intervenții ale Renatei, întorcea scorul la două lungimi în favoarea sa. Nosek reușea să puncteze pe două fronturi: gol și eliminare.

Tabela a arătat chiar și +3 în favoarea noastră, dar antrenorul norvegian a cerut un timeout inspirat exact la mijlocul actului întâi, reușind să taie elanul Bistriței.

După reluare, a venit rândul polonezei să fie trimisă de arbitri, la bancă. Degeaba a intervenit salvator Renata la aruncarea de pedeapsă imediat următoare, pentru că Gloria se vedea în dublă inferioritate la câteva momente după frumoasa intervenție, Storhamar apropiindu-se la un singur gol, asta însă, culmea, doar după ce egalitatea numerică a fost restabilită pe teren.

După timeout-ul solicitat de Pera în minutul 18, ambele echipe „s-au remarcat” printr-o serie prelungită de erori; mai puține însă în dreptul gazdelor, care reușesc egalarea la 8 pe tabelă.

Kacsor, la fel ca în multe dintre precedentele partide, nu e nici azi în formă, iar Nosek a picat complet după cele două minute primite, iar Storhamar se distanța rapid la 12-8.

Gloria nu a cedat, s-a apărat bine și, cu proaspăt intrata Bazaliu, a redus diferența la un singur gol în doar câteva minute. Deși ritmul partidei era unul ridicat, Gloria putea liniștită să nu se pripească în ofensivă la ultimele acțiuni ale primei părți și probabil scorul la pauză ar fi arătat un echilibru. A fost, însă, 13-11 pentru Storhamar.

Repriza a doua a început cu Gloria în atac, dar cam degeaba. Storhamar, deși doar puțin peste mediocritatea de moment a Bistriței, a devenit încet mai eficientă în atac, iar goalkeeperul norvegian se pregătea de startul seriei de intervenții salvatoare, scorul curgând la 15-12.

A urmat o perioadă în care Storhamar a început să greșească, aruncând din poziții incomode, dar Gloria nu a putut profita pe deplin de aceste erori, iar în ciuda intervențiilor bune ale Arrudei, blocajele defensive ale norvegiencelor continuau să împiedice revenirea Gloriei.

În minutul 48 al reprizei secunde, Pera a cerut un nou timeout, la 18-13, și a trimis-o pe Kapitanovic în poartă. Gloria a marcat, Kapitanovic a parat, în timp ce Storhamar a ratat, și astfel bistrițencele se apropiau la 18-16, acest parțial de 0-3 determinand gazdele să o ia pe Mbengue om la om.

Seria bună a oaspetelor a fost brusc întreruptă de evoluția în creștere a adversarelor, însă Gloria s-a ținut tare și, în minutul 44, se afla la doar un gol în spatele norvegiencelor, 19-18, având totodată și un om în plus.

A început însă chinul suprem. Unul de ordin emoțional pentru fanii din fața ecranelor și probabil de ordin nervos pentru jucătoarele Gloriei, care au avut nenumărate șanse de egalare – ne vine și greu să credem câte – însă de fiecare dată portarul norvegian s-a opus sau bistrițencele au nimerit bara. Totodată, e posibil ca aceste șanse irosite să fie în proporție mare cauzate și de o lipsă de concentrare în rândul jucătoarelor. Mai contează însă acum?

Cert e că n-am cedat nici psihic, nici moral, suflând constant în toate aceste minute de chin în ceafa adversarului și gestionând neașteptat de bine momentele dificile, în ideea în care aproape din minut în minut risipeam o șansă de egalare. Probabil degetele ambelor mâini nu sunt suficiente să contabilizăm momentele respective, însă la ultima astfel de ocazie, lobul Kirdiashevei a lovit bara, iar cu 20 de secunde rămase din joc, Storhamar a beneficiat de un 7 metri, fructificând aruncarea pentru un scor final de 25-23.

Tiberiu Titieni

 | 566 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

2 Comments

  1. In liga Campionilor doar in meciurile pierdute de Gloria Bistrita aud de ghinion. Adresez si eu o intrebare: anumite jucatoare straine la meciurile din campionat sa le platesti sa rateze nu o fac ,dar la meciurile din europa se uita unde este pozitionat portarul si excat acolo dau. Nu cumva „impresarii lor” stiu sa le motiveze ??
    Bazaliu e folosita doar pe aparare si e depasita la fiecare duel si ridica ambele brate sus sa nu cumva sa faulteze sa ia 2 minute eliminare . Fie ca ia 2 minute sau nu ,gloria orcum joaca cu o jucatoare in minus. Totusi e in capul listei la lotul National. Sa nu imi mai spuna nime căci selectiile nu se fac pe interese si pile. L-am injurat noi pe Tadici si considerat invechit, da omu asta are coloana vertebrala in ce priveste sportul de handbal.

    Post a Reply
  2. Greu de făcut echipă națională din rezervele de la cluburi , care nu joacă în Liga Națională , sau jucătoare care nu au ” 5 ani de acasă” , gen Laslo , cu devieri grave din toate pdv . Inclusiv nocturne ! Vreo 14 jucătoare din cele convocate sunt rezerve de lux , pe salarii de la 5000 de euro în sus , le convine …în campionatul României , nicăeri în Europa , nu ar primi 50% din salarul de aici , plătiți din bani publici la greu , de tip Bazaliu, Laslo, Buceschi …etc .
    Sunt selecționate doar după criterii de dotări fizic ! Nu ai cu cine , cît timp dinPSD si FRH ( care ar trebui să protejeze echipa națională – menirea lor) sunt interesați doar de a lua multe sute de mii de euro , pentru transferuri jucătoare străinè de oriunde , pentru salariile babane a lui și a celor din federatie! Multă mizerie și hoție ! Interese colaterale de grup … corupt ! Bani publici cu zecile de milioane sifonați !

    Post a Reply

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *