FOTE: Bistrițenii au încheiat competiția! Rodica Drăguș trage concluziile!

 

Bistrițenii au încheiat competițiile la FOTE

Ultima  zi a Festivalului Olimpic al Tineretului European, a programat, la Predeal, și  proba de ștafetă mixtă 4×5 km, din cadrul concursului de schi fond. Din ștafeta Romăniei, care a participat la această probă,a făcut parte și sportivul  de la LPS Bistrița, Alin Cioancă. La startul probei s-au aliniat 19 ștafete, formate din două schioare și doi schiori, în final România a terminat această probă pe locul nouă.

Prezentă la această competiție în calitate de arbitru, dar și în calitate de antrenor al sportivilor bistrițeni, Rodica Drăguș a vorbit pentru sportulbistritean.ro

Spuneți-ne câteva cuvinte despre acest Festival Olimpic al Tineretului European

Este o onoare pentru țara noastră că a reușit să organizeze un eveniment sportiv de un asemenea nivel. Competiția în sine este de fapt o olimpiadă , care se organizează pentru juniorii din statele europene. Pentru mine și pentru sportivii mei a fost o onoare ca am putut reprezenta culorile României la o asemenea competiție. Suntem mândri că am reprezentat județul Bistrița-Năsăud, municipiul Bistrița și LPS Bistrița la un asemenea eveniment internațional.

Cum apreciați evoluția sportivilor bistrițeni la această competiție?

Ca să ajungă să facă parte din delegația țării noastre la această competiție, sportivii au fost monitorizați și selectați pe o perioadă de un an înaintea acestui eveniment. Ultima acțiune de selecție, când s-a definitivat și delegația care a participat la FOTE, a avut loc în luna ianuarie, cu ocazia Campionatului Național de Juniori, unde Daniela Capătă a obținut argintul la proba de sprint și Alin Cioancă a obținut bronzul în proba de 10 km liber.

După finala Campionatului Național s-a stabilit ca cei trei sportivi să reprezinte România la Fote. Îmi pare rău că Daniela s-a accidentat și nu a mai putut intra în competiție. Din punctul meu de vedere sportivii bistrițeni au avut o comportare bună, bine]nțeles că era loc de evoluții ale lor mai bune, dar deocamdată există o diferență, atât ca valoare cât și ca și condiții între noi și marile puteri ale schiului european.

Am simțit un sentiment de mândrie de câte ori pe pista din Predeal, la prezentarea sportivilor, alături de  numele România, ca și țară, se rostea și numele clubului LPS Bistrița, clubul de unde provenea sportivul. La proba de schi fond, delegația României a fost formată din sportivi de la doar trei cluburi: CSS Sinaia, 2 sportivi, CSS Gheorghieni, 3 sportivi ți LPS Bistrița, 3 sportivi. Faptul că facem parte din cele trei cluburi care au dat sportivi în delegația țării noastre pentru participarea la FOTE cred că spune totul.

Leon Buhai / sportulbistritean.ro

 | 333 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *