Fotbalul a murit, trăiască minifotbalul! Bistrița, cu primarul în frunte, se mută pe sintetic!

Cu șefii federației de minifotbal la prezidiu, încadrându-l pe primarul Ovidiu Crețu, cu sala plină și cu o transmisie ca de Eurovision pe facebook, evenimentul de la Metropolis a fost mai mult decât o tragere la sorți a grupelor Campionatului Regional la minifotbal.

A fost o demonstrație de forță a lui Raoul Borșoș, administratorul Bazei Sportive Raoul, care a arătat clar că Bistrița e la putere în acest sport.

Orașul nostru trimite 3 echipe în faza regională a Campionatului Național, care cuprinde 4 zone, fiecare cu câte 4 grupe.

Extratereștrii, Raal și Puf de Păpădie joacă în regiunea Nord Est. În funcție de loculpe care îl vor ocupa în clasamentul campionatului local, vor fi plasate în grupe. De pildă, Extratereștrii, dacă vor termina primii după ultima etapă, programată în această săptămână, vor juca în grupa A, alături de prima reprezentantă a Focșaniului, prima a Botoșaniului și a treia a Bistriței, care este Puf de Păpădie.

Raal, dacă va termina pe 2, va avea adversare din Iași, Vatra Dornei și Botoșani.

Miza este calificarea la faza finală a Campionatului Național, care va avea loc la Alba Iulia, dar și accederea în Liga Campionilor, direct din postura de campioană regională.

”Bistrița a fost un pol important al fotbalului românesc și acum este un reper în minifotbal”, a spus președintele federației, Ioan Onicaș. De altfel, atât el cât și vicele Paul Costa și-au amintit cu plăcere, au spus ei, de vremurile în care veneau la Bistrița, primul din postura de arbitru, iar cel de-al doilea ca fotbalist la Sportul Studențesc.

Și primarul a evocat personalitatea lui Jean Pădureanu, dar amintit și de ”cel mai bun produs al fotbalului bistrițean”, Tori Ciocan, ambii cetățeni de onoare ai Municipiului.

Într-o atmosferă de prietenie totală, invitații din federație, primarul și fotbaliștii prezenți în sală, s-au pozat împreună la final. Ca și cum ar fi strigat cu toții într-un glas ”la Bistrița, fotbalul a murit, trăiască minifotbalul”.

 

Adrian Linca

 | 4.006 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

1 Comment

  1. Adrian Linca, thank you ever so for you post.Much thanks again.

    Post a Reply

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *