Fotbalul la Maieru, prea bun, prea ca la țară! Un editorial de Augustin Danci!

În ultimii ani, fotbalul din județul Bistrița-Năsăud s-a dezvoltat mult. Au apărut terenuri moderne, majoritatea echipelor folosesc jucători din oraș, se dau prime destul de bune pentru acest nivel. Niciuna dintre campioanele județului din ultimii ani n-a făcut performanță doar pentru o bere după meci.

Primarii sau unii investitori privați au băgat bani în fotbal. S-au văzut progrese, avem un fotbal mai civilizat și mai spectaculos. Avem fotbal televizat în Liga a IV-a, ceea ce e mare lucru.

Între toate astea s-a pierdut însă ceva. S-a pierdut spiritul fotbalului de la țară. Foarte puține echipe mai au jucători din comună, majoritatea echipelor nu mai au identitatea comunelor pe care le reprezintă.

La Maieru, timpul parcă a stat în loc și fotbalul a evoluat. Măierenii au o echipă foarte bună, care joacă fotbal, echipă formată din localnici sau din jucători din zonă. Sunt destui investitori acolo și Primăria ar putea să finanțeze o echipă de mercenari. Au ales să n-o facă însă și bine au făcut, pentru că Maieru este în top de câțiva ani. Nu vrea să promoveze în Liga a III-a pentru că n-are rost. Joacă însă fotbal de plăcere.

Câteodată n-au rezerve, de multe ori abia adună de-o echipă. Asta nu-i împiedică să câștige aproape tot acasă, să marcheze multe goluri, să facă spectacol. O echipă din jucători cam grăsuți sau care abia se văd în echipament ne arată plăcerea de a juca fotbal la țară. Oameni faini, mândri, pentru care duminica e zi de meci. Duminica și atât. La urma urmei, nu despre asta era vorba?

Augustin Danci

 | 811 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *