Fotbalul din județ, mai tare decât cel din Liga a treia

Feldru și Romuli au făcut un joc în Liga a 5-a mai bun decât Livezile sau Gloria II în Liga a treia. Jucătorii sunt comparabili ca valoare, antrenorii la fel. Atmosfera generală a fost mult mai spectaculoasă în liga cea mai mică decât în eșalonul 3, iar primele mai mari pentru jucătorii lui Feldru decât pentru cei învingători în fosta Divizie C. Cu alte cuvinte, e mai fain fotbalul în județ, decât în al treilea eșalon al țării. E o constatare pe care am făcut-o de mai mulți ani, însă atunci nu mă prea înțelegeau mulți. Acum, într-o degradare continuă a competițiilor sportive, varianta de a juca fotbal la nivel de județ e vizibil mai atractivă decât cea de la liga imediat superioară. Livezile, Mărișelu, Năsăud și alte localități care au fotbal dar nu-l pot susține mai sus de liga a treia nu se dau în vânt să iasă din județ fiindcă nu merită.

Sunt mult mai interesante meciurile între Cetate și Jelna, între Uriu și Lechința sau între Romuli și Feldru decât între o echipă din județul nostru, promovată în liga a treia și Bihorul Beiuș sau Budwar Odorhei.

În județ, orgoliile sunt mari, arbitrajul stârnește un oa-recare interes, iar cheltuielile sunt rezonabile. În liga a treia, costurile sunt mari și aduc satisfacții puține. În a-ceste condiții, e nedrept să le cerem primarilor sau sponsorilor din județ să-și ducă echipele în liga a treia. Adică să arunce cu bani spre o întrecere care nu are nici un farmec. E posibil însă ca reorganizarea acestei ligi să aducă ceva interes. Însă până atunci, rămâneți fraților în județ, dați-ne fotbal la noi acasă, formați divizii puternice la nivel local, jucați pentru mândria de a fi cei mai buni, nu visați cai verzi pe pereți.

Federația nu e în stare să țină fotbalul de liga a treia la nivelul pe care îl putem ține noi în județ, din toate punctele de vedere. Cu Gloria II și Livezile, cu Romuli și Feldru, am avea meciuri frumoase de liga a 4-a, chiar dacă n-ar exista tentația promovării. Fotbalul de dragul fotbalului, de plăcere, poate fi mai interesant decât cel care crează la ora asta doar iluzii. Fiindcă Liga a treia aduce cu ea doar o speranță deșartă, o fata morgana pentru jucători, o gaură neagră pentru finanțatori, un spectacol ratat pentru spectatori.

 | 93 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On