Fotbalul bistrițean se reia în 18 martie. Vezi cum și unde vor juca juniorii!

 

 La fel ca și returul în ligile 2, 3 și 4, Campionatul Național de fotbal al juniorilor A și B a fost amânat și el două săptămâni și se va juca într-un sistem inedit, cu play-off și play-out

Din cauza terenurilor impracticabile în această perioadă, returul campionatelor de juniori a fost amânat până în 18 martie, atunci când începe și Liga a doua. Însă noutatea cea mai mare nu e aceasta ci sistemul în care se va juca partea a doua a cmapionatului. Regulamentul federației pentru sezonul 2011+2012 prevede că atât juniorii A cât și juniorii B, vor juca în sistem play-off, în urma reyultatelor din tur.

Concret, primele 6 echipe vor juca între ele, tur-retur, iar punctele acumulate în prima parte a campionatului se vor anula. Primele două clasate la finalul pla-off-ului se vor califica la turneul semifinal. Gloria și LPS, grupările care au echipe de juniori A și B, s-au calificat cu 3 grupe în play-off. Gloria are echipe calificate și la A și la B, iar LPS doar la B.

LPS riscă neparticiparea în sezonul următor

Regulamentul prevede ca din sezonul următor să se formeze 6 serii de juniori. Vor participa obligatoriu cele 18 cluburi de Liga 1, 32 de grupări de Liga a doua și încă 22 de echipe ale cluburilor clasate la finalul acestui sezon pe primele 4 locuri la juniori B, altele decât ale cluburilor de liga 1 și 2. Cu alte cuvinte, LPS trebuie să intre în primele 4 în această primăvară, ca să prindă și la anul o participare în Campionatul Național.

Gloria va juca returul pe terenul 2

Pentru prima dată după foarte mulți ani, Gloria și-a omologat terenul 2 pentru meciurile de juniori. Sătui de naveta la Beclean, Orhei sau Domnești, conducătorii clubului au decis să-i lase pe juniori pe terenul 2. Astfel, atât juniorii A, antrenați de Dorel Zegrean, cât și juniorii B, pregătiți de Bogdan și Adrian Florea, vor putea fi urmăriți acasă, în spatele peluzei.

Probleme la LPS

O reclamație făcută împotriva antrenorului Leon Buhai la conducerea liceului a dus la demisia acestuia din postura de profesor la catedra de fotbal a acestei instituții. Un părinte l-a acuzat pe antrenor că i-a bătut copilul și de aici s-a ajuns la decizia ca Eugen Voica să preia echipa de juniori 2. Însă, la solicitarea unui grup de părinți care îl susțin în continuare pe Buhai, s-a găsit soluția ca în campionat să joace aceeași echipă din tur, cu același antrenor, doar în hârtiile oficiale să fie trecut numele lui Voica.

Și ligile a 4-a și a 3-a se reiau în 16 și 18 martie

Comitetul Executiv al FRF a decis ca Liga a treia să înceapă vineri, 16 martie. La fel s-a gândit și Biroul executiv al Asociației Județene de Fotbal, în privința Ligii a 4-a, care se va relua în 18 martie. Însă, AJF-ul, lasă o portiță pentru amânarea acestei etape, dacă terenurile din județ vor fi impracticabile și la acea oră. În ce privește Cupa României, care ar fi trebuit să-și dispute deja o etapă județeană, aceasta a fost amânată pentru 25 martie. Atunci vor intra în competiție echipele de Liga a 4-a.

 

 

Juniorii B ai Gloriei, cantonament la Baia Borșa

Singura echipă de juniori care a efectuat un cantonament în această iarnă a fost cea de juniori B de la Gloria. Aceasta a fost recent într-un stagiu de pregătire centralizată la Baia Borșa. Costurile au fost suportate de părinții copiilor, doar transportul fiind decontat de club.

Heniu, amical pe gheață la Vatra Dornei

Liderul Ligii a 4-a, Heniu Prundu Bârgăului, a jucat sâmbăta trecută un amical la Vatra Dornei, cu Minerul din localitate. Jucătorii lui Doru Pop au pierdut cu 3-2, dar rezultatul nu e relevant fiindcă s-a jucat pe un teren extrem de greu. „Era gheață ca pe patinoar. De-abia te puteai ține pe picioare, nu să și joci fotbal”, spune antrenorul celor din Prundu Bârgăului. Heniu a mai pierdut un amical în această perioadă, tot la Vatra Dornei, cu 1-0 în fața echipei din Iacobeni, lideră în liga a 4-a din județul Suceava.

19 arbitri din județ au scăpat de testele teoretice

Cei 70 de arbitri din județ susțin în această perioadă teste fizice și teoretice. În 1 martie a fost o primă etapă de evaluări iar cei care nu au luat notă de trecere au avut o a doua șansă în ziua de 6, la stadion. Până la această oră, Comisia Județeană de arbitri a publicat o listă cu 19 cavaleri ai fluierului care au trecut testele teoretice în prima zi, însă artileria grea a arbitrajului nu se află în acest tabel, semn că cei mai experimentați arbitri din județ nu s-au înghesuit în prima manșă a testelor.

sportulbistritean.ro

 

 

 

 | 117 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *