Fotbal,juniori republicani! Etapă bună pentru bistrițeni!

 S-au disputat jocurile etapei a 4-a din cadrul seriei a 6-a a Campionatului Național al juniorilor A și B, competiție la care Gloria Progresul a jucat în deplasare la LPS Cluj, în timp ce juniorii de la LPS au primit pe teren propriu vizita celor de la FC Zalău. Juniorii Gloriei s-au impus în ambele jocuri, asigurându-și victoriile prin golurile marcate în prima repriză, juniorii A de la  LPS au mai bifat încă o înfrângere, în timp ce juniorii B au suferit până la fluierul de final pentru a obține cele trei puncte. 

Juniori A: Două lovituri libere au adus victoria bistrițenilor! LPS Cluj – Gloria Progresul 0-2 (0-2)

 Juniorii A de la  Gloria Progresul, pregătiți de Titi Voica și Dorel Zegrean, instalați pe primul loc al clasamentului după primele trei etape, au întâlnit pe teren sintetic echipa clasată pe locul 6 în clasament. A fost un joc de mare luptă, fără mari ocazii de gol, controlat în majoritatea timpului de bistrițeni, care și-au asigurat cele trei puncte până la pauză, Țigorean și A. Rus transformând în gol două lovituri libere. 

Gloria: Trif, A. Rus, Mare, Beraru, Lup, T. Rus, Chiorean, Ceușan, Țigorean, Simionca, Akari. Au mai jucat: Hales, Pașca, Mureșan, Miron, Bodea.

Juniori B: Îmvingători de la pauză! LPS Cluj –  Gloria Progresul 0-3(0-3)

 Juniorii B ai Gloriei Progresul, pregătiți de Dinu Vlad și Gabi Cârstea, clasați pe locul 7 după 3 etape au întâlnit echipa clasată pe poziția a 13-a în clasament, gazdele acumulând doar un singur punct după 3 etape.  A fost un joc controlat de bistrițeni care au forțat doar până la pauză, înscriind cele trei goluri, iar în repriza a doua lipsa de concentrare la finalizare a făcut ca diferența să nu fie mai mare, juniorii Gloriei trimițind de 3 ori mingea în bară. Bumbu a marcat primele două goluri pentru bistrițeni, primul cu un lob de la 17 metri, al doilea cu capul din careu, golul trei fiind opera lui Hordoan după un un-doi cu același Bumbu.

Gloria: Șarkani,  Serețan, Boian, Rus, Drăgan, Runcan, Echim, Hordoan, Rebus, Constantin,  Bumbu. Au mai jucat: Petri, Roman, Andreica, Slăvoacă.

Juniori A: Scor prea mare! LPS  Bistrița – FC Zalău 0-4 (0-2)

Juniorii lui Sergiu Gabor, pe teren cu 3 jucători născuți în anul 1999 și unul în 1998, aflați pe ultimul loc al clasamentului, au jucat de la egal la egal cu adversarii lor, cei drept într-un joc de o calitate slabă. La pauză a fost 0-2, bistrițenii ratând două ocazii mari prin Mureșan și Albu, oaspeții marcând două goluri după două faze fixe. După pauză Albu mai ratează odată singur cu portarul, după care oaspeții marchează după o nouă fază fixă și un penalty, stabilind scorul final, unul care nu reflectă realitatea din teren. 

LPS: Boca, Vereșezan, Pop, Burduhos,  Moroșan, Budăcan, Mureșan, Corceac, Albu, Chiriloaia,  A. Mărginean. A mai jucat Bușiță.

Juniori B: Au tremurat până la ultimul fluier!  LPS Bistrița – FC Zalău 3-2 (3-1)

Jucătorii pregătiți de Sergiu Mândrean și Sergiu Gabor, locul 8 în clasament, au întâlnit ocupanta ultimului loc al clasamentului, oaspeții având 0 puncte și un golaveraj 2-25 după primele 3 etape. Deși au deschis scorul în minutul 1, iar în minutul 30 conduceau deja cu 3-0, gazdele au trăit cu sufletul la gură până la final, fiind salvați de intervenția portarului Felhazi, care a apărat un penalty, ce-i drept că până în acel moment portarul gazdelor putea fi eliminat de vreo două ori.  Nici nu s-au așezat bine echipele în teren și Szekely deschide scorul cu un șut de la 25 de metri, pentru ca în minutul 20 Mititean să execute o lovitură liberă în careu, portarul oaspeților scapă mingea și B. Rus pe fază o trimite în poarta goală.

Gazdele fac 3-0 în minutul 30, când L. Mircea îl lasă pe B. Rus singur cu portarul și acesta face dubla, până la pauză oaspeții reduc din diferență la o bâlbâială în careul gazdelor. După pauză B. Rus se grăbește și trage de la distanță în  două situații bune, după care bistrițenilor nu le mai iese nimic, oaspeții jucând tot mai mult în terenul gazdelor. În minutul 65 un jucător al gazdelor este faultat în careu de Șoimușan și portarul Felhazi, centralul avertizându-l doar pe primul, Meleg transformă penalty-ul acordat și face 2-3. Peste 5 minute Felhazi are o altercație cu un adversar și primește cartonașul galben, pentru ca tot Felhazi să facă fault în careu cu două minute înainte de final, centralul iertându-l de al doilea galben. Penalty-ul este executat de același Meleg, care anul trecut a jucat pentru Gloria, dar Felhazi ieșit mult de pe linia porții respinge în corner, tot Felhazi salvând în prelungiri la o reluare din careu a unui jucător de la Zalău.   

LPS: Felhazi, Șoimușan, T. Rus, Lokotoș, Chirlejan, L. Mircea, B. Rus, Petrovan, Szekely, Grad, Mititean. Au mai jucat: Precup, Georgiță, Ani, B. Mircea.

Sportulbistritean.ro


 | 289 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *