Fotbal, sintetic: Rimini și RAAL au ratat turneul final al Supercupei! Evoluții modeste, codașe în grupe!

La Oradea, se desfășoară în acest weekend un turneu preliminar al Supercupei României la minifotbal.

În organizarea Federației, au luat startul 48 dintre cele mai merituoase echipe din țară. Este de fapt o unificare a celor 4 Turnee Regionale, primele 15 echipe de la Oradea urmând să se califice la Turneul Final din iulie, de la Rm. Vâlcea.

Campionatul Municipal Bistrița a avut repartizate doar două locuri, pentru campioana Raal și pentru Rimini, una dintre cele mai vechi echipe ale campionatului bistrițean.

Însă niciuna nu a reușit să iasă din grupe și, implicit, să se califice între cele 14 care vor merge la turneul final.

Rimini a rezistat eroic într-o partidă cu un adversar mult mai puternic, în primul meci al turneului de la Oradea. Echipa lui Goia n-a avut câțiva jucători importanți cum ar fi Varga sau Suciu și a venit la meciuri cu o singură rezervă. Astfel, a fost victimă sigură în fața unei echipe conduse excelent din teren de fostul stelist Lovin.

Așa încât, scorul final, 1-6 cu Golden Boys Bacău, nici nu e prea mare.

Apoi, Rimini și-a jucat șansa în meciul 2 din grupă. Echipa lui Samuel Goia n-a jucat rău cu Sulița Botoșani, dar s-a văzut condusă cu 2-0 la pauză, după două faze fixe. Bistrițenii au făcut 2-1 în partea a doua și au forțat egalarea, dar s-au deschis prea tare și au primit golul 3.

Rimini rămâne astfel cu satisfacția de a participa la această competiție și va merge mai departe în turneul de consolare, rezervat echipelor de pe locul 3 din fiecare grupă.

Rimini: Tetean, Moga, Bușiță, Mare, Dragotă, Alex Rus, Runcan, Goia

 

RAAL Bistrița a început prost turneul de la Oradea. Favorită la calificarea în faza finală a întrecerii, RAAL a dezamăgit la prima partidă, cu o echipă modestă, din Timișoara.

A fost 5-0 pentru bănățeni la un moment dat, dar bistrițenii au făcut 5-2 și au avut un penalty din care se puteau apropia la două goluri în ultimele 5 minute. Însă l-au ratat și s-a încheiat 6-2 pentru timișoreni, la capătul unui meci decis de apărarea slabă a echipei noastre.

Dar apoi cei de la RAAL au pierdut și al doilea joc de la Oradea. Bistrițenii n-au reușit decât un egal cu CS Florești și au pierdut apoi la loviturile de departajare. Au dominat jocul, dar au atacat previzibil și au greșit copilărește în apărare la golul clujenilor. De pe ultimul loc în grupă, vor juca în turneul de consolare, ratând astfel prezența la turneul final al Supercupei. Echipa lui Bogdan Mateescu n-a fost în formă deloc la acest prim turneu oficial, resimțind lipsa meciurilor din acest an de pandemie.

RAAL: Cămărășan, Șarkany, Cucuiet, Miholca, Contofan, Blaji, Enescu, C. Bucur, Conon, Cr. Pop, Negrea, Fizeșan, Tomoioagă

Toate meciurile în variantă video completă dar și în rezumat le găsiți pe pagina de facebook a publicației noastre.

 

 | 986 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

1 Comment

  1. Între timp fetele de la Bârgău joacă finala cupei României cu clujencele, în direct la TV… Dar ce vă pasă vouă, mai importanți sunt nervoșii de la sintetic!

    Post a Reply

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *