Fotbal: „Republicanii” Gloriei, două victorii în întâlnirile cu „lanterna” FCM Târgu Mureș

 

A treia etapă a play-offului seriei a opta a Campionatului Național al Juniorilor A și B, a programat pe terenul central a stadionului Jean Pădureanu, partidele dintre cele două grupe ale Gloriei și cele ale FCM Târgu Mureș, ambele grupe ale Gloriei fiind înaintea acestei etape pe locul trei în play-off, în timp ce ambele grupe ale FCM-ului erau pe ultimul loc. Au fost două partide frumoase în care jucătorii au fost preocupați să joace fotbal, jocuri în care juniorii A s-au impus fără probleme în fața adversarilor cu scorul de 4-1, în timp ce juniorii B s-au impus după pauză când au reușit să întoarcă rezultatul, după o repriză slabă când au fost conduși cu 1-0 de către mureșeni.

 Juniorii A, victorie clară în fața mureșenilor: Gloria – FCM Târgu Mureș 4-1 (2-0)

 Juniorii lui Dorel Zegrean și Gabi Cârtea, au început jocul hotărâți să tranșeze repede partida în favoarea lor și după două ratări ale lui Brumă și Bolfă, au reușit să deschdă scorul în minutul 19 când Strugar este angajat de Jarda și trimite în poartă de la 16 metri pe lângă portarul ieșit greșit din poartă. Gazdele forțează, oaspeții se apără destul de bine și ies cu construcție dar combinațiile lor se opresc la 30 metri de poarta bistrițenilor și după alte două ratări marca Brumă și Rebrișorean, gazdele majorează scorul la 2-0 în minutul 35 când Jarda îl servește printre fundași pe Brumă care de la 12 metri trimite plasat pe sub portar. După pauză gazdele rezolvă jocul în doar trei minute, cu două goluri de pus în ramă, în minutul 48 la o lovitură liberă de la 25 de metrii Jarda așează pentru Sîplăcan care trimite direct în poartă, pentru ca două minute mai târziu același Jarda prinde o torpilă de la 35 de metrii și mingea poposește în plasa laterală, ducând scorul la 4-0. Văzându-se cu cele trei puncte în cont, bistrițenii fac toate schimbările permise de regulament, oaspeții reușesc golul de onoare în minutul 60 când un adversar îi fură mingea lui Bolbos 16 metri și înscrie pe lângă Uilean. Gazdele ratează încă câteva ocazii bune de a marca prin Brumă, Iuga, Ursa, Rebrișorean, pentru ca tot bistrițenii să pună în pericol propria poartă când Andresi pierde o minge la 30 de metrii de careul propriu, iar Jarda în intenția de a o respinge o trimite în transversală, finalul jocului consemnnâd scorul: Gloria Bistrița – FCM Târgu Mureș 4-1.

Echipa folosită: Uilean. Bolfă, Peica, Bolbos, Sîplăcan,Guț, Antonescu, Jarda, Rebrișorean, Strugar, Brumă. A mai jucat Iuga, Andresi, Ursa, Cucuiet, Uță.

Juniorii B, victorie conturată în repriza a doua:  Gloria – FCM Târgu Mureș 4-1 (0-1)

Juniorii lui Titi Voica au făcut o primă repriză slabă, oaspeții controlând în mare parte jocul, mijlocașii bistrițeni făcând cu greu față acțiunilor în viteză aleadversarilor. Oaspeții au prima ocazie chiar în minutul 3 când Trif respinge în corner un  șut puternic, replica gazdelor vine în minutul 8 cînd Lup prinde o torpilă de la 20 metri respinsă de portarul oaspeților în corner. Oaspeții deschid scorul în minutul 10 și trec la conducerea jocului, doar două intervenții foarte bune a portarului Trif și transversala opunându-se majorării scorului. Muștruluiți puternic la cabine bistrițenii încep în forță repriza a doua și în numai trei minute întorc soarta jocului, în minutul 48 Akari înscrie din șase metri la o respingere greșită a portarului la un șut a lui Å¢igorean, pentru ca în minutul 50 același Å¢igorean să reia cu capul spre poartă, portarul respinge din nou greșit și Ceușan înscrie pentru 2-1. Bistrițenii forțează și în minutul 54 Lup centrează de pe dreapta și Akari înscrie cu capul ducând scorul la 3-1. Oaspeții cedează definitiv jocul, gazdele ratează câteva bune ocazii prin Mare și Akari, pentru ca în minutul 78 Mărginean să stabilească scorul final fructificând o centrare a lui Akari, scor final: Gloria Bistrița – FCM Târgu Mureș 4-1.

 Echipa folosită: Trif,  Olinca, Mare, Ceușan, Å¢igorean, Lup, Hasnaș, Rus, Moldovan, Simionca, Akari. Au mai jucat: Mărginean, Brândușă, Miron, Trișcă, Bodea.

Leon Buhai / sportulbistritean.ro 


 | 165 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *