Fotbal, juniori: Una caldă și una rece pentru juniorii republicani ai Gloriei! GALERIE FOTO

Sezonul de primăvară al Campionatului Național al Juniorilor A și B a început cu desfășurarea etapei a III- a a returului. Pe terenul Iproeb, juniorii Gloriei au primit vizita celor de la SC FC Unirea Alba Iulia, două echipe din a doua jumătate a clasamentului, venite să-și vândă scump pielea. Pe ploaie, pe frig, jocurile s-au bucurat de prezența președintelui Alexandru Hatfaludi, a directorului tehnic al centrului de copii și juniori Constantin Sava, antrenorilor din cadrul centrului, semn că declarațiile conducătorilor referitoare la faptul că se va pune un accent deosebit pe creșterea și promovarea tinerilor n-au fost doar vorbe în vânt.

Juniorii A, liderii la zi ai seriei a opta au început sezonul cu stângul fiind învinși cu 3-2, în timp ce juniorii B, care se află pe locul trei al clasamentului, au reușit să învingă cu 4-2, după ce au întors rezultatul.

Juniorii lui Dorel Zegrean și Gabi Cârtea, lipsiți de Antonache, plecat la Vaslui cu echipa mare și de Colța, suspendat, au început bine jocul și Strugar obține un penalty. Deși la ședința tehnică s-a stabilit că Jarda va executa penalty, după o dispută scurtă între Strugar și Bolbos, ultimul ia mingea, execută slab și portarul oaspeților respinge.

Gazdele sunt supărate pe această ratare, lucru de care beneficiază oaspeții care înscriu două goluri de generic, primul dintr-o lovitură liberă de la 25 metri, când mingea lovește stâlpul din stânga lui Uilean și intră în poartă, al doilea direct din corner, mingea lovind stâlpul din dreapta după care intră în poartă. Oaspeții se retrag în terenul lor, gazdele preiau inițiativa dar le lipsește luciditatea la finalizare, reușind până la pauză să înscrie doar o dată prin Rebrișorean.

Bistrițenii încep foarte bine repriza a doua, Jarda reușind să egaleze dintr-o lovitură liberă și toată lumea aștepta golul care să-i aducă în avantaj. Contrar cursului jocului, golul a venit din nou în poarta gazdelor, când la o lovitură liberă trimisă cu boltă în careul de șase metrii, fundașii centrali și portarul s-au uitat cum atacantul oaspeților marchează nestingherit cu capul. Gazdele resimt șocul, devin nervoși și irascibili,  renunță la construcție și abuzează de mingi lungi trimise de la centrul terenului în careul advers, de unde fundașii adverși resping cu ușurință, iar când rareori aceștia erau depășiți, intervenea portarul sau imprecizia bistrițenilor. Oaspeții au obținut o victorie muncită, datorită ambiției, determinării, atitudinii și disciplinei tactice cu care au abordat acest joc, tocmai lucrurile care le-au lipsit gazdelor.

Echipa folosită: Uilean. Echim, Bolbos, Peica, Sîplăcan, Guț, Antonescu, Jarda, Strugar, Rebrișorean, Brumă. Au mai jucat: Iuga, Bolfă, Andresi.

Dorel Zegrean, antrenor:”A fost primul joc al sezonului de primăvară, am avut așteptări mari de la această partidă, după o perioadă de pregătire bună pe care am făcut-o. Sper să ne revenim etapa viitoare când vom juca împotriva rivalilor de la CFR, sper ca jucătorii să aibă altă atitudine în joc și să demonstreze că sunt jucători cu un potențial foarte bun”.

Victorie muncită pentru echipa lui Voica

Jocul juniorilor B a avut de toate, patru penalty-uri, câte două pentru fiecare echipă, toate transformate, o eliminare pentru gazde, răsturnare de scor și două goluri trase la indigo. Juniorii lui Titi Voica se instalează, încă din startul jocului, în terenul advers, oaspeții având două contraatacuri foarte bune rezolvate însă de portarul Trif. Până la pauză ambele echipe primesc câte o lovitură de pedeapsă, prima dată oaspeții, după care gazdele, Simionca aducând egalarea, la cabine se intră cu scorul 1-1. Același scenariu și în primele 20 minute ale reprizei a doua, oaspeții primesc din nou un penalty, fază la care Mare de la gazde este eliminat după ce a primit două cartonașe galbene în aceeași fază, primul pentru faultul de penalty și al doilea pentru o discuție nu tocmai ortodoxă cu arbitrul. Eliminarea și golul primit din penalty dau aripi gazdelor care dau dovadă de ambiție și determinare superioară adversarului, primesc și ei al doilea penalty, pe care îl transformă același Simionca care aduce din nou egalarea. Urmează două goluri trase la indigo pentru gazde, din două cornere executate șutat de Simionca pe linia careului de șase metri de unde Å¢igorean înscrie cu capul, aducând o victorie muncită pentru bistrițeni.

Echipa folosită: Trif, Olinca, Mare, Moldovan, Coți, Lup, Hasnaș, Rus, Å¢igorean, Simionca, Akari. Au mai jucat: Mărginean, Trișcă.

Titi Voica, antrenor:”Am făcut un joc bun, felicit băieții pentru această victorie. Am știut tot timpul că vom câștiga, chiar dacă am jucat în zece oameni, deoarece ne-am pregătit foarte bine în pauza competițională”.

Leon Buhai / sportulbistritean.ro 


 | 286 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *