Fotbal, juniori A: Gloria s-au impus în ultima jumătate de oră, 5-1 cu Lucian Blaga Reghin

Duminică s-a dat startul Campionatului Național al Juniorilor A și B, competiție în care județul nostru este reprezentat de Gloria și LPS Bistrița, ambele echipe fiind repartizate în seria a 8-a, alături de echipele din județele Mureș, Alba, Sibiu, Brașov. În prima etapă ambele echipe bistrițene au jucat pe teren propriu, Gloria a jucat la Romuli cu Grup Școlar Lucian Blaga Reghin, în timp ce LPS-ul a jucat pe terenul Iproeb împotrva celor de la CS Viitorul Sibiu. Juniorii Gloriei au obținut o victorie la Juniori A, după un joc slab făcut în primele 60 de minute și un rezultat de egalitate la juniori B, după un joc în care au ratat foarte mult, în timp ce juniorii de la LPS au pierdut la juniori A și au remizat la juniori B, după ce au fost egalați pe final.

La o simplă citire a rezultatului final ești tentat să crezi că junorii Gloriei au obținut a victorie fără probleme, doar că pe teren lucrurile n-au stat așa, oaspeții au condus ostilitățile pe teren timp de 60 de minute, gazdele asigurându-și victoria doar în ultimele 30 de minute.

Împotriva unei echipe cu jucători mai mici ca vârstă, bistrițenii au făcut o primă repriză foarte slabă și doar imprecizia oaspeților și ajutorul dat de brigada de arbitri au făcut ca oaspeții să nu se desprindă până la pauză. Cu un joc haotic, la întâplare, fără nici o concepție tactică, cu câteva mâini moarte pe teren, cu orice minge aruncată pe cele două vârfuri, bistrițenii au suferit mult fiind dominați clar în prima repriză.

Oaspeții încep bine jocul și în minutul 8 Neagoș salvează în ultimul moment din șase metri o minge pe care scria gol. Două minute mai târziu portarul Pop iese târziu la o minge lungă și comite fault în careu dar centralul partidei dă o mână de ajutor gazdelor neacordând penalty. În minutul 12 Bolfă obține un penalty pentru gazde dar Sandu trimite mingea în transversală, oaspeții pun mingea jos desenând frumos pe cochetul teren din Romuli, iar în minutul 18 după o serie de 4-5 pase mingea ajunge la Berki care îl întoarce scurt pe Mate și deschide scorul cu un șut în colțul lung din interiorul careului.

Bistrițenii acuză șocul și doar steagul tușierului ridicat de 2-3 ori aiurea și imprecizia aceluiaș Berki cu poarta goală au făcut ca scorul să rămână neschimbat. La cabine se intră totuși cu scorul de 1-1, în minutul 45 Sandu îi ia fața unui fundaș stânga prea visător, intră în careu, trage în portar dar mingea îi revine tot lui și o trimite în poarta goală. Imediat după pauză Câțcăuan centrează bine de pe stânga dar lovitura de cap a lui Dobrea trece peste poartă, pentru ca în minutul 48 atacantul oaspeților să scape singur cu portarul după o cursă de 30 metri dar să tragă peste poartă din interiorul careului, pentru ca în minutul 51 Berki să mai treacă ușor de Ungur , dar scăpat singur cu portarul ușor lateral stânga trimite o pasă laterală în locul unui șut simplu.

Cum orice pădure are uscături și oaspeții au avut o mână moartă în fundașul stânga, căruia în minutul 55 Câțcăuan îi fură mingea în colțul propriului careu și după ce intră câțiva metri înscrie cu un șut frumos de la 16 metri, la colțul lung aducându-i pe bistrițeni în avantaj. Oaspeții revin în joc dar portarul Pop reține o lovitură de cap bine trimisă la o lovitură de colț în minutul 57, pentru ca trei minute mai târziu Berchi îi fură mingea lui Ungur, o trimite în careu de unde atacantul oaspeților o trimite pe lângă poartă. Cu această ocazie ratată oaspeții se sting încet și gazdele preiau inițiativa și după un șut trimis de Câțcăuan și respins greu de portarul oaspeților în corner, în minutul 65 Bolfă obține din nou un penalty pe care tot el ăl transformă, ducând scorul la 3-1. În minutul 75 portarul Pop își trece numele pe lista marcatorilor după un gol de la 60 de metri, în minutul 77 Platon trimite mingea în transversală de la 25 de metri, în minutul 82 Neagoș intră în careu dar șutul lui lovește bara. După o ultimă ocazie a oaspeților care scăpați singur cu portarul trimit pe lângă poartă, în minutul 88 Brîndușe urmărește o minge trimisă spre propriul portar de oaspeți, portarul acestora degajează mingea în jucătorul bistrițean care o recuperează și o trimite în poartă stabilind scorul final. 

Lotul folosit de antrenorii Adrian florea și Valer Săsărman: Pop, Ungur, Mate, Moldovan, Neagoș, Bolfă, Platon, Dobrea, Câțcăuan, Sandu, Rus. Au mai jucat: Mare, Ștețco, Olinca, Simionca, Brîndușe

Adrian Florea, antrenor:”Am început foarte prost jocul, dar în repriza a doua ne-am impus jocul și am câștigat fără probleme”

Leon Buhai

MAI MULTE FOTOGRAFII PE PAGINA NOASTRÄ‚ DE FACEBOOK!






 | 196 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *