Fotbal: Heniu Leșu, prima echipă promovată în liga a patra!

S-a tras cortina peste seria a doua din liga a cincea, ultima etapă programând două partide cu implicare directă în stabilirea celor două echipe care vor juca din sezonul viitor în liga a patra. Derby-ul seriei s-a disputat pe Bârgău Arena, disputat între Heniu 2 Prundu Bârgăului și Venus Negrilești, echipele clasate pe locurile unu și trei înaintea ultimei etape.

Gazdelele aveau nevoie de o victorie pentru a termina fără probleme pe prima poziție a clasamentului, în timp ce oaspeții aveau nevoie de o victorie la două goluri pentru a trece în clasament peste echipa gazdă, ambele combatante punându-și mari speranțe într-un rezultat negativ al celor de la Heniu Leșu în deplasarea de la Braniștea.

Derby-ul seriei s-a terminat cu scorul de 1-0 pentru oaspeți, ambele echipe terminând la egalitate de puncte, dar bârgăuanii au terminat pe locul doi datorită victoriei obținută în turul campionatului în deplasare cu 2-0. Heniu Leșu s-a impus cu 4-1 la Braniștea și a terminat campionatul pe primul loc al clasamentului, obținând astfel promovarea în liga a patra.

A doua echipă promovată este, în acest moment, Heniu 2 Prundu Bârgăului, dar bârgăuanii vor avea drept de promovare doar dacă echipa campioană din liga a patra, Heniu Prundu Bârgăului va promova în liga a treia, în caz contrar în ediția viitoare de campionat va juca Venus Negrilești.

Echipa din Leșu a terminat campionatul cu 41 puncte, după 13 victorii, 2 rezultate de egalitate și 3 înfrângeri, înscriind 77 goluri, primind 14, având cel mai bun atac și cea mai bună apărare din serie.

Lotul  folosit de antrenorul Leon Buhai în ediția de campionat: Cristian Rauș, Szilveszter Cete, Paul Ilieș, Sabin Savu, Grigore Leonte, George Todică, Solomon Haliță, Ionuț Å¢ilea, Ioan Pop, Marius Pop, Alin Palage, Cristel Chindea, Iulian Persecă, Ioan Serețean, Grigore Gălan, Viorel Sidor, Ștefan Bora, Tudor Boizeșan, Sever Slăvoacă,  Alin Balatici, Traian Savu, Paul Mureșan, Lucian Tălpaș, Fănel Avram, Ionuț Plecat, Ilie Buburuzan, Mihai Danciu, Anton Marica, Mircea Petrehuș.

Leon Buhai, antrenor Leșu:”Am început returul campionatului de pe poziția a doua a clasamentului și după ce am câștigat împotriva celor de la Negrilești am zis că avem șanse mari de calificare, mai ales că jucam cu celelalte pretendete la promovare pe teren propriu. Totul a mers conform planului până în etapa a 13-a când am fost egalați la Tăure în minutul 94, iar în etapa a 14-a am pierdut acasă cu Livezile și atunci am zis că s-a dus promovarea. Au urmat patru etape fără greșeală, ne-au ajutat și rezultatele și am terminat pe primul loc. Felicit băieții pentru rezultatele obținute, dar și pentru efortul depus, cred că foarte puțini știu că băieții vin de două ori pe săptămână de la Leșu la Bistrița pentru a face antrenamente, nu cred că există cineva în județul nostru care să vină săptămânal, de două ori câte 120 km dus-întors pentru a se antrena. Doar și pentru acest lucru acești băieți merită toată considerația iubitorilor fotbalului județean, fără să mai amintim că au ieșit campioni în liga a cincea”.

 sportulbistritean.ro

 | 784 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *