Fotbal: Gloria Junior, peste LPS în derby-urile locale la juniori republicani!

Pe Stadioul Jean Pădureanu s-a scris, sâmbătă, încă o pagină din istoria derby-urilor locale juvenile, dintre Gloria Junior și LPS.

Juniorii mari, under 19, au început primii. Pe o căldură de vară toridă, au avut o primă repriză amorțită, fără prea multe realizări. Însă, în repriza secundă, am avut de toate, penalty-uri, eliminări și tensiuni maxime.

Parcă mai stăpână pe joc, Gloria Junior, deschide scorul în minutul 62, prin Dragotă, la un contraatat bine lucrat, dar după două minute însă, la o greșeală în apărarea gazdelor, Rebus face o imprudență în careu și își lasă echipa în 10 oameni.  Bușiță execută slab penalty-ul și Tetean parează. De menționat, portarul Gloriei, a apărat exact și sigur pe toată durata partidei, devenind eroul echipei.

LPS-ul forțează pe final, dar nu reușește să finalizeze. Ambele echipe mai rămân o data în inferioritate, la un meleu, Popa și Bușită D, fiind eliminați.

Cu această victorie, Gloria Junior under 19 rămâne pe podium, cu două etape înaintea finalului.

Gloria Junior under 19: Tetean, Hontilă, Forogău, Moldovan, Sandor, Rebus, Bălan, Nuțu, Dragotă, Buia, Popa.

LPS Bistrița under 19: Mureșan, Bușită D, Minta, Szocs, Timiș, Nalati, Obreja, Lăcătuș, Gherghel, Bușită H. Au mai intrat: Banu, Pop I, Pop U, Doroftei.

La juniorii mici, under 17, a fost tot o partidă echilibrată, rezultatul de egalitate menținându-se până în minutul 64, când echipa mai activă, Gloria Junior, marchează prin Buga cu un frumos șut din afara careului. LPS-ul cedează total inițiativa și mai primește două goluri, marcatorii gazdelor fiind Valea și Cifor. Scor final, 3-0 pentru elevii lui Cârtea, care, cu această victorie rămân pe locul III, dar cu mari șanse chiar și la locul I.

Gloria Junior under 17: Negrea, Valea, Seserman, Scurtu, Mihaiu, Adam, Bortas, Butta, Buga, Rotar, Cifor.

LPS Bistrița under 17: Bab, Rebrean, Leonte, Iuga, Moldovan, Ștefan, Trifan, Dediu, Spânu, Nut, Lakatos. Au mai intrat: Covaci, Stupinean, Moldovan, Iliuță, Pop D.

Bogdan Florea

 | 3.720 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

4 Comments

 1. Echipa a început meciul în 11 oameni! De ce, în mod constant, nu văd numele George Ciolpan intre jucători?…mai ales că e în centrul pozei de la meci?

  Post a Reply
  • Greu cu numarătoarea cu trecere peste ordin 🤣🤣.

 2. Jurnalism nu glumă !

  Post a Reply
 3. Gloria de ce foloseste acelaşi 11 pe toată durata partidei?
  Nu au rezerve?
  La juniori este important să joci, să intri pe teren, să capeți experiență, să ai un „lot larg”.
  Văd că LPS U19 a trimis pe teren 15 jucători (11+4 rezerve).
  Iar LPS U17 a trimis pe teren 16 jucători (11+ 5 rezerve)
  Bravo LPS! Aşa se formează juniorii, trimițându-i pe teren.
  Gloria a trimis pe teren 22 jucători.
  LPS a trimis pe teren 31 jucători.

  Post a Reply

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *