Fotbal: Gloria ajunge în semifinalele Campionatului Național U17!

Echipa antrenată de Viorel Gheorghiță a învins SCM Zalău cu scorul de 2-0 (1-0), la capătul unui meci dominat de gazde, după ce oaspeții au rămas în zece încă din debutul partidei.

Portarul celor de la Zalău a văzut cartonașul roșu în minutul 9, după un henț comis în afara careului, însă execuția bună a jucătorului Bodescu, din lovitura liberă rezultată în urma eliminării, a fost respinsă din vinclu de nou-intratul goalkeeper. Primul gol al Gloriei este marcat de același Bodescu, acesta înscriind cu un șut precis de la 25 de metri în minutul 30, la scurt timp după o ratare imensă, tot a Gloriei, în care mingea s-a plimbat pe linia porții, lovind ambele bare.

Ocaziile de gol au fost de partea Gloriei și în repriza secundă. R. Mikloș, ajuns în fața porții, nu reușește să-l învingă pe goalkeeper-ul zălăuan, acesta respinge în fața lui Gheorghiță, care reia însă în plasa laterală. Tot din afara careului se marchează și golul secund al bistrițenilor, Covaci, cu un șut bine plasat, majorând diferența pe tabelă în minutul 60. Șase minute mai târziu bistrițenii nimeresc transversala porții, jocul acestora devine treptat unul mai retras, iar partida se încheie cu scorul de 2-0.

Gloria trece astfel în semifinala Campionatului Național U17, a doua competiție ca importanță, după Liga Elitelor, acolo unde s-au mai calificat FC Bacău, Chindia Târgoviște și învingătoarea partidei dintre Hermanstadt și Șelimbăr.

Gloria: Alexander Frunză, Silviu Simion, Elias Bodiu, Radu Cira, Raul Mikloș, Dănuț Covaci, Emilian Bodescu, Florin Bălătici, Ionuț Creța, Rareș Gheorghiță, Onișor Covaci

Rezerve: Antonio Doce, Daniel Mikloș, Artur Gavrilaș, Răzvan Țigănetea, Cătălin Moldovan, Robert Țermure, Leon Zăgrean, Emanuel Bazga

Parcusrul Gloriei U17 în acest sezon

La startul Campionatului Național U17 s-au aliniat 104 de echipe, împărțite în 9 serii.

În etapa regulară, stagiu în care s-au disputat meciurile directe o singură dată, Gloria a terminat pe locul întâi, cu opt victorii, un egal și o infrangere, clasându-se la finele acesteia la 2 puncte față de urmăritoarea LPS Sebeș și 6 puncte față de rivala locala ACS Transilvania.

În faza următoare, cea a play-off-ului, care s-a disputat în sistem tur-retur, Gloria a terminat neînvinsă, obținând șapte victorii și trei egaluri, clasându-se la 5 puncte față de urmăritoarea LPS Sebeș și 13 puncte față de rivala locala ACS Transilvania.

În prima rundă a fazelor eliminatorii, cea a optimilor, Gloria a trecut la penalty-uri de LPS Suceava, învingând cu scorul de 7-6 reprezentanta județului bucovinean.

Tiberiu Titieni

 | 950 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *