Fotbal feminin: Amical de gală pentru fetele de la Heniu

Aflate în pauza competițională înainte de începerea play-offului, fetele de la Heniu, echipă care a terminat campionatul pe primul loc în seria Nord, având ca obiectiv promovarea în superligă, au jucat marți pe Bârgău Arena un amical cu ASA 2013 Tg. Mureș, echipă aflată pe locul 3 în superliga națională, vicecampioana de anul trecut și finalista cupei. 

Deși ambele echipe au prezentat garnituri cu mai multe absențe, la gazde datorate accidentărilor, la oaspete din cauza convocărilor la lotul național, jocul a fost unul de un bun nivel, controlat cap-coadă de mult mai experimentatele jucătoare din Tg. Mureș, bârgăuancele reușind în unele momente ale jocului să pună probleme echipei din superligă, reușind să înscrie un gol reușit de Andreea Lauruc. Mureșencele s-au impus clar în această partidă, în care cei prezenți la joc au observat diferența, atât de valoare cât și de infrastructură și organizare între o echipă situată pe podiumul superligii și una care aspiră la a juca în superligă.

Lotul folosit de Călin Svoboda și George Ruscău jr.: Mihaela Pop, Tabita Silași, Dana Èšarcă, Ioana Tisa, Corina Pop, Lavinia Coman, Rodica Èšegle, Cristina Peride, Katalin Filler, Adina Rognean, Andreea Lauruc. Au mai jucat: Dana Răzvanță, Crina Palage, Elena Ștef, Dănuța Ciurea

Călin Svoboda, antrenor:” Chiar dacă ne-au lipsit 5 jucătoare de bază am ținut să jucăm împotriva fetelor de la Tg. Mureș, una dintre echipele foarte bune din super ligă, care fac antrenamente zilnic, având în lot jucătoare din naționala Ungariei. Este evidentă diferența de valoare între noi și adversarele noastre, dar mă bucur că am reușit să le punem uneori probleme. Sunt conștient că dacă vom reuși promovarea în superligă va trebui să mai aducem jucătoare pentru a face față nivelului, unul mult superior față de nivelul din liga 1 ”.

Sportulbistritean.ro  

 | 229 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *