Fotbal: Șapte bistrițeni și-o ștrengăriță, Liga 1! Bistrița reprezentată onorabil în prima divizie!

Cu chiu cu vai, cu Rapid sau fără Rapid, Liga 1 pornește astăzi la drum. Tot mai săracă și mai puțin interesantă, competiția numărul 1 din România, trăiește de pe-o zi pe alta, cu marele ajutor al societății RDS-RCS, care plătește și pentru acest sezon în jur de 30 de milioane de euro, pentru ca meciurile să fie transmise pe canalele Digi.

Bistrița urmărește de la distanță partidele Ligii 1 și e cu ochii pe bistrițenii care o mai reprezintă în această competiție. Cel mai valoros în acest moment este mijlocașul Paul Anton, căpitanul lui Dinamo. Crescut de Aurelian Băbuțan la Inter Viișoara, închizătorul care bate la porțile naționalei a ajuns la 25 de ani și pare să fie în vârful carierei. ”De-abia aștept să înceapă meciurile, că m-am săturat de atâtea pregătiri”, ne-a spus astăzi bistrițeanul care a făcut cu succes trecerea de la antrenorul Mircea Rednic la Ioan Andone.

Tot Aurelian Băbuțan este cel care i-a lansat în fotbal și pe Cristian Ganea și Andrei Peteleu, în aceeași generație, 1992. Amândoi joacă fundași laterali, primul la Viitorul Constanța iar cel de-al doilea la  CFR Cluj. Ganea a reușit un sezon foarte bun la gruparea lui Hagi și e în cărți pentru primul 11, iar Peteleu luptă cu Tiago Lopez pentru postul de titular, după ce s-a transferat recent în Gruia, odată cu venirea antrenorului Vasile Miriuță.

Bistrița are și 3 portari în prima ligă. Doru Greab a ajuns la 24 de ani și i-a luat fața lui Pleșca pe finalul sezonului din Liga a doua. El e titular în acest moment la Gaz Metan Mediaș, deși îi suflă în ceafă coechipierul său mult mai experimentat. La Botoșani, pentru un loc pe banca de rezerve se luptă Raul Avram și Călin Albuț, ambii rezervele lui Iliev. Raul e din Prundu Bârgăului și și-a făcut junioratul cu Horațiu Pârțiu, iar Călin e descoperirea răposatului profesor Emil Gocan și acum e pe final de carieră după multe meciuri în primele două ligi.

Surpriza bistrițeană ar putea veni în acest sezon de la atacantul Gabriel Deac, cel mai tânăr dintre bistrițenii prezenți în Liga 1, 21 de ani. El e în lotul echipei FC Voluntari,  nu a prins primii 18 pentru meciul programat deseară, dar simte că e în vederile lui Florin Marin pentru partidele următoare. A trecut printr-o perioadă dificilă după o accidentare complicată, s-a antrenat o vreme cu echipa a doua, dar și-a revenit și e în lotul pentru Liga 1.

 

Etapa 1

Vineri, ora 18.30, Voluntari – Viitorul

Vineri, ora 21.00, Pandurii – CSU Craiova

Sâmbătă, ora 18.30, Gaz Metan – ASA

Sâmbătă, ora 21.00, Astra – Dinamo

Duminică, ora 21.00, CFR – Chiajna

Luni, ora 21.00, Rapid (Timișoara) – Botoșani

Miercuri, ora 21.00, Steaua – CSMS Iași

 | 1.392 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *