Fotbal, copii: ACS Transilvania, turneu reușit în Austria! 

Două grupe de copii de la clubul Transilvania Bistrița au participat, în weekend, la un turneu  internațional în Austria, la Deuschlandsberger.

Atât cei născuți în 2009, antrenați de Horațiu Pârțiu, cât și cei din 2010, pregătiți de Cristian Spătăreanu, au jucat la categoria Under 9, una dintre cele 4 categorii care au adunat în total 58 de echipe la acest turneu.

”Turneul a avut scopul de a testa echipele noastre cu adversari buni din mai multe țări europene, de a uni lotul de jucători, de a socializa și întări relațiile de colaborare cu echipe din străinătate”, spune Horațiu Pârțiu.

S-a jucat câte o repriză de 18 minute, echipele fiind formate din 6 jucători și un portar. A fost primul turneu în acest sistem pentru bistrițenii de la Transilvania.

La 2009, jucătorii lui Pârțiu au avut 7 victorii din 7 meciuri și au ieșit din grupă pe locul 1. În disputa pentru locurile 1-5, ai noștri au câștigat două partide și au pierdut două la limită, cu Academia Zagreb și Academia 2 Viena. La final au prins locul 3, dar toată lumea a picat de acord că meritau mai sus.  

În opinia tuturor, am avut cele mai reușite evoluții, cel mai bun calificativ și cel mai eficient joc din turneu. Însă, numărul mare de jocuri (5 sâmbătă și 6 duminică), dar și numărul restrâns de jucători din lotul deplasat în Austria ne-au privat de obținerea primului loc”, mai spune Horațiu Pârțiu.

 

Grupa 2009

MIHALCA ALEX, FERENCZ DAVID, COVRIG RAUL, MONIȚA  EDI, CHIBULCUTEAN  ROBI, SEICA ALEX, TRIPON DARIUS, POENAR CRISTIAN,  LEOCA RĂZVAN

 

Grupa de copii născuți în 2010 a fost înscrisă tot la categoria 2009, toți fiind cu un an mai mici decât adversarii lor. Jucătorii lui Spătăreanu au terminat grupa pe 6 și au jucat pentru locurile 16-22, reușind două victorii, un egal și o înfrângere, rezultate care i-au plasat în final pe locul 17.

A fost primul turneu international  pentru ambele grupe. Chiar primul turneu in care am jucat  in sistemul 6+1.  Cei de 2010 au crescut de la meci la meci. Evoluția lor, la anumite jocuri a anulat diferența de vârstă”, spune antrenorul Cristian Spătăreanu.

 

Grupa 2010

MARȚIAN MIHAI, PAVELEA DAVID, SCURTU MIHAI, SEICHEI TUDOR, DRĂGUȚ MIHAI, COȘOIU DAVID, LĂZĂRESCU DAVID, TINTELECAN CRISTIAN, BODIU ȘERBAN, TOMA FLAVIU,  TURDEAN ALEX

 

 | 5.823 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *