Fotbal: Amical câștigat cu CFR 2! Gloria are trupă bună pentru acest sezon!

Gloria a câștigat cu 2-1 a doua partidă amicală cu CFR 2, după ce a pierdut cu 3-0, luni, la Cluj Napoca.

Astăzi, pe stadionul Jean Pădureanu, bistrițenii au jucat bine mai ales în prima repriză, pe care au câștigat-o cu 2-0, prin golurile lui Meșter și Băldean. După multe schimbări efectuate în ambele echipe după pauză, scorul final a fost 2-1, golul oaspeților fiind marcat la o gravă eroare a portarului Racoți.

Antrenorul Dan Matei a aliniat o formulă fără Bucur (plecat de la echipă) și Hasnăș (învoit) – în apărare, și fără Sebi Rus (transferat la Ocna Dej) și Stoianof (accidentat) – în atac.

Dar a apărut un fundaș central interesant de la Miercurea Ciuc, Covaci, și un fundaș stânga pe care se poate conta, Vărărean, reintors acasă de la Cugir.

În atac, a fost folosit Mihai Cazan, un jucător de viitor de la CFR Cluj, care urmează să semneze un contract cu Gloria, dar și Aliyev Ilya (foto), un belorus bine clădit, care a jucat în prima ligă din țara lui. Este soțul handbalistei Vasilevskaya, are 28 de ani și a mai jucat la Neman Grodna dar și la Beckescsaba în Ungaria.

Astfel întărită, echipa n-a arătat rău, ba chiar are ținută de primele locuri în Liga a treia. Sigur că nu poate emite pretenții la promovare în sezonul următor, dar își poate consolida un lot bun pentru viitor.

Mai ales că au crescut mult ca fizic și valoare jucători din propria pepinieră cum ar fi Suciu, Georgiță, Moldovan, Băldean, Meșter sau Lapoși. Alături de veteranii Curtuiuș, Lorincz, Nalați, Stoianof și (dacă va veni) Albuț, antrenorii pot clădi o echipă peste media ligii a treia.

Din păcate, la minusuri putem trece gazonul destul de prost întreținut și numărul foarte mic de spectatori. Însă a fost doar primul meci acasă din sezonul 2019-2020, și acesta doar amical.

Mâine echipa va pleca în cantonament pentru 10 zile la Vatra Dornei, campionatul urmând să înceapă la finalul lunii august.

Au jucat în prima repriză la Gloria: Mureșan, Patca, Covaci, Lorincz, Vărărean, Meșter, Băldean, Nalați, Cilean, Curtuiuș, Cazan. Au mai intrat: Murat, Moldovan, Suciu, Georgiță, Minta, Pop, Neamț, Aliyev, Lapoși. Partida a fost arbitrată la centru de Liviu Pop.

Adrian Linca

 | 2.299 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *