Filipaș este îngrijorat

– el spune că era poate mai bine dacă rămânea la lotul de cadete, care au mai mare nevoie de el

Cum ați primit noua veste și ce înseamnă pentru Marian Filipaș funcția de antrenor principal al juniorilor?

Funcția e bună, rezultatele trebuie să vină. Nu știu dacă e bine că am fost numit antrenorul juniorilor, când cadetele au nevoie mai mare de mine. La juniori trebuie să îl pregătesc pe Hunor Szocs, însă, din punctul meu de vedere, el este deja pe val, are și un titlu de campion european obținut. Dar este în primul an de juniorat și trebuie să adune medalii. În tenisul de masă performanța se măsoară în medalii, nu în locuri 8, 6, 4, sau oricare altul din afara podiumului. Trebuie să mă ocup de Berni de la cadete, este perioada care ar putea pune amprenta pe cariera ei și nu trebuie să o scăpăm din mână. De asemenea, Roșca sau Magyarassi au nevoie de sprijin. Oricum, îmi va fi greu cu juniorii anul acesta, iar responsabilitatea e mai mare pentru mine.

Care sunt obiectivele propuse în noua funcție?

Un obiectiv e greu de pus când mai sunt doar 3 luni până la Europenele de juniori și cadeți din Italia. Avem calificări, unde trebuie să ajungem în prima grupă valorică la echipe, iar Hunor să reușească calificarea în primii 8 sportivi. Avem avantajul că echipa de bază e formată din jucători de la noi și asta ne va ajuta să obținem performanțele ceva mai ușor.

Ați fost antrenor de cadete, acum de juniori, urmează seniorii?

Nu cred că e cazul. În situația actuală nu mă văd pierzându-mi timpul cu Crișan prin Europa. Deocamdată, treaba noastră e să ne pregătim cât mai bine copiii de la Bistrița. Ca să aduci lotul mare aici ai nevoie de sponsori. E greu de ținut un alt Crișan fără bani. Crișan primește sfaturile noaste, ascultă de noi, dar nu cred că e nevoie să mergem peste tot după el. Se descurcă și singur. Poate în viitorul apropiat sponsorii ne vor ajuta să aducem un chinez sau doi și să alcătuim o echipă de SuperLigă foarte puternică.

 | 100 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On