Fețele tăcerii

 

Nu mi-am propus să fac proces nimănui. Nu mi-am propus să acuz pe Nasul cum îi spun eu sau pe alții din grădină cu bulbuci a lui Mitică. Vreau doar să spun că toți șefii de la LPF sau FRF au „beneficiat” de tot ceea ce înseamnă sau, mă rog, a însemnat Jean Pădureanu. Sunt unul dintre cei care au ajuns la Tata Jean cu două săptămâni înainte de tăcere. Vorba lui Adi Linca, a vorbit atunci, cât nu a vorbit în ultimii 15 ani. Să nu fie așa, dar, totuși,  a spus lucruri pe care abia acum le înțeleg. Vom vorbi despre ele, că, de acum este timp berechet.

Fotbalul bistrițean se împarte începând de astăzi în două perioade: înainte și după 31 mai 2011.

Știu că foarte mulți se bucură de acest lucru. Nu le împărtășesc bucuria și nu sunt dintre cei care să spună tâmpenii de lucruri la care nu mă pricep, dar despre Gloria știu foarte multe lucruri, lucruri pe care le-am învățat de la oamenii din acest club. Unii mai sunt la Bistrița, alții nu. Unul dintre aceștia e Horoba, celălalt e Dan Matei. Reacția lor mi s-a părut de bun simț, așa cum ar trebui să avem toți în actualele condiții. Vorbesc doar pentru cei care se pricep la fotbal, iar povestea că Bistrița nu poate ține în liga I o echipă de fotbal, e doar o altă față a tăcerii unora dintre noi.

Politic vorbind, culorile vopsesc uneori suflete, alteori sunt înghițite în întunericul unor obscure interese de grup. Nea Jean spunea ceva și despre acest lucru: că dacă se va întâmpla ceva cu echipa va da drumul la vorbe, la unele vorbe.

Tăcerea are multe fețe. Ne-a spus-o și Augustin Buzura, îmi permit să o spun și eu. Mai spun ceva: Gloria va trece greu peste acest moment, dar va trece și, deși, speranța moare ultima, eu mai cred ceva: zarurile au fost aruncate.

La matineu și cu jucători tineri, din Bistrița! E o altă față a tăcerii, dar înainte de toate acestea vor apărea creditorii, unul câte unul, pe urmă vor pleca jucătorii, sponsorii, tot unul câte unul, vor pleca toți, unii vor da din umeri, alții, ei, alții, o să vedeți ce vor face alții. Să nu credeți că e ușor în liga a II-a, să nu credeți că acolo nu e nevoie de bani, doar că acolo nu mai contezi atît de mult. Intri la capitolul alții și alte echipe. Că așa e în fotbal.

Horoba spune următoarele: „Nu intru în amănunte, dar sunt convins că se putea evita această situație. Nu-i nici un complot împotriva Gloriei. Clubul a căzut victimă diletanților care au lucrat la manualul de licențiere”.

Punct și de la capăt, chiar dacă luminița de la capătul tunelului încă e la stadiul de idee.

În următorii ani va fi ceva mai multă tăcere și fețe împietrite, iar uneori, tăcerea e de aur. 

Alin Cordoș

 | 590 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *