Ferrari punctează când Hamilton greșește

Ferrari punctează când Hamilton greșește

Într-o cursă de anduranță, în care doar J. Button a abandonat după ce a pierdut aripa din față a mașinii, echipa ”căluțului cabrat” a punctat la maxim, fapt anunțat încă din calificări.

Plecați de pe primele două poziții ale startului, piloții echipei Ferrari (K. Raikonnen și Massa) au asigurat un regal al cărui ritm a fost întrerupt doar de pierderea țevii de eșapament de către pilotul finlandez, fapt ce l-a costat prima poziție de la finish în favoarea colegului său brazilian.

Bătălia cea mare a cursei de la Magny Cours s-a dat însă, în eșalonul direct următor, între piloții plecați de pe următoarele poziții: F. Alonso (Renault) poziția 3; I. Trulli (Toyota) poziția 4; R. Kubica (BMW) poziția 5; Webber (Red Bul) poziția 6; Coulthard (Red Bul) poziția 7.

Pe rând suspansul concursului a fost asigurat de acești piloți, în funcție de conjunctura cursei. De altfel, în urma celor 71 de ture, pozițiile s-au păstrat cu excepția lui I. Trulli care a reușit primul podium pentru Toyota după o așteptare de 3 ani.

Premiul revine în această cursă lui H. Kovaleinnen care, deși surclasat 10 locuri (ca și colegul său L. Hamilton) pentru o obstrucție a calificării, a reușit să termine cursa pe locul 4 după un duel constant cu Trulli (3) și Kubica (5).

În urma clasării finale, la constructori Ferrari se distanțează la 91de puncte, urmată de BMW cu 74 de puncte și McLaren Mercedes cu 58. La piloți însă clasamentul se strânge, preluând conducerea câștigătorul de duminică, F. Massa, cu 48 de puncte, urmat de R. Kubica cu 46 de puncte și K. Raikonnen cu 43. În urma cursei din Franța, L. Hamilton rămâne cu 38 de puncte și trebuie să uite cât mai repede week-end-ul de la Magny Cours.

 | 95 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On