Feldrihanul Vasile Rus, start excelent în noul sezon din superliga de rugby!

Reprezentantul județului nostru în superliga națională de rugby a început excelent acest sezon, după ce a încheiat foarte bine și anul trecut. La 30 de ani, Vasile Rus este campion cu Timișoara și a fost desemnat recent jucătorul etapei a treia din superligă, după un meci de senzație pe terenul Stelei. Rus a reușit un hat-trick (trei eseuri), aducând 15 puncte echipei sale, victorioasă cu scorul de 36-13.

Vasile Rus este născut în Feldru, echipa sa de formare fiind Universitatea Cluj. De-a lungul carierei de rugbyst acesta a reușit să obțină titlul de jucătorul anului în România în 2009, să câștige Cupa României de patru ori (o dată cu Universitatea Cluj, de două ori cu Steaua București și o dată cu Timișoara) și să câștige SuperLiga CEC Bank în edițiile 2012 și 2013. Are mai multe selecții în echipa națională, fiind în atenția lotului și în acest sezon. Are 1,93 înălțime, 107 kilograme și joacă flanker.

Echipa lui, Rugby Club Municipal Universitatea de Vest Timișoara, se află pe locul 3 în clasament după 4 etape, la 3 puncte de Baia Mare și la unul de Farul Constanța. În etapa următoare, Timișoara joacă duminică, de la ora 11.00, la Olimpia București.

sportulbistritean.ro

 | 502 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *