FedCup – ROMÂNIA – CANADA -3-1! Concluziile lui Mircea Seleușan – Bătrânu!

Cluj-Napoca – Sala Polivalentă – 10-11 februarie 2018

CONCLUZII

Nu voi începe cu sportul, tenisul,  ci cu locația. Am rămas „mască”! Cât de mult au putut lucra clujenii noștri la această super-sală! Wow! Nu dau nici cu bidineaua și nu laud de amorul artei pe nimeni.

Față de 2016, Sala Polivalentă din Cluj-Napoca e de nivel mondial!

Nu o spun eu, ci dl Mike de la Eurosport: „E la nivelul sălii de la Londra unde se joacă Turneul campionilor la ATP sau Singapore unde am asistat la Turneul campioanelor WTA! Fără exagerare…Și ce public primitor și educat aveți! Nu am văzut așa ceva nici la englezi și nici la nemți! Bravo domnule!”

În urmă cu doi ani vorbeam de 7500 de locuri, iar acum, prin efortul tuturor factorilor de decizie din Cluj, s-a terminat etajul doi. S-a mărit considerabil capacitatea – vorbim de 10.000 de locuri! Pe bordajul de la etaj se plimbă un „covor magnetic” color unde, se prezintă filme, imagini din joc, reclame, ce mai!, ca la Londra, vă spun. Mesele pentru presă sunt prevăzute cu internet de mare viteză. Jurnaliștii englezi, nemți, francezi și canadieni și-au făcut practic toată munca on-line, fără probleme!

E curat peste tot, civilizat. Lumea e conștientă de efortul făcut și-l respectă. Nimeni nu mănâncă sâmburi și nu aruncă pe jos, excepție fac doar copiii scăpați din mâna mamelor cu câte un ambalaj de ouă kinder. Nu se înjură! Nu se strigă prostii!

În 10 februarie 2018, prima zi a confruntării cu Canada, la pauză, primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, secondat de Ionuț Rusu, directorul general al Sălii Polivalente, a premiat pe dl Budău Ieremia din Cluj, (cu soția din județul nostru!). Acesta a fost spectatorul cu numărul 2.000.000! Iată câți oameni au fost prezenți din octombrie 2014 și până alaltăierila manifestările sportive și culturale din Sala polivalentă clujeană! A primit 2 bilete gratis la Untold 2018 + un weekend de vis, acum, în luna iubirii, pentru el și soția sa,la o locație turistică de prestigiu, de lângă Cluj…Nu vreau să mă/ să vă enervez și de aceea nu-mi dau voie să mă gândesc la urbea noastră! Noi avem struți, nu mai avem veverițe. Noi, la noi…Mai bine: No comment!

** *

Să trecem la tenis și la dragele noastre fete!

S-au comportat admirabil. Au dovedit că sunt o ECHIPĂ! Aceasta ne dă dreptul să sperăm la mult mai mult în acest an în cadrul FedCup WTA. Poate că este oportunitatea mult așteptată! Vom vedea. Speranța ne dă întotdeauna aripi.

Revenind la meciul cu Canada, să nu ne ambalăm, e o victorie și atât, oarecum prognozată ținând cont de diferența de clasă dintre fetele noastre și „oastea de strânsură” prezentată la start de Sylvain Bruneau. Canadiencele, cu Bianca Andreescu, tot româncă și cea mai bună – sincer promite la cei 18 ani,  acumlocul 173 WTA, dar va coborî sub 100 dacă va avea un sezon bun – nu aveau cum să le pună probleme Soranei Cîrstea și Irinei Begu. Irina a bătut de două ori și cu victoria Soranei a împins  scorul la 3-0. La dublu mi-a plăcut de Ana Bogdan. A mai crescut. E mult mai sigură pe ea și se mișcă cu multă dezinvoltură pe teren. S-au experimentat mai multe strategii și tehnici. Rezultatul oricum nu mai conta. Au pierdut, dar au făcut un excelent antrenament cu public, foarte util pentru viitoarele confruntări. Final 3-1 și am închis acest capitol 2018 cu Canada. Mi-a plăcut că și Simona Halep, deși accidentată, a venit să-și susțină echipa, să le facă galerie fetelor. Exemplu de unitate. Un cuvânt special pentru Florin Segărceanu. Pentru cei mai tineri, precizez: a fost un jucător reprezentativ al țării noastre și, de ceva ani buni încoace, un antrenor valoros al băieților de Cupă Davis. De la această ediție a FedCup a trecut la echipa de fete, păstrând-o și pe Alina Tecșor-Cercel, fosta coordonatoare a echipei. Se potrivesc de minune și sper să facă o treabă bună la confruntările dificile ce ne așteaptă.„Încă de la primele antrenamente – povestea la conferința de presă Sorana Cîrstea – am simțit o conexiune. Domnul Florin Segărceanu e o persoană foarte calmă, nu se panichează niciodată, iar în momentele tensionate știe ce să spună. Colaborează foarte bine cu Alina, avem toți o chimie bună. Dânsul știe când să fie ferm și când să ne lase mai libere. Personal sunt încântată de această schimbare”.

Ce viitor se creionează pentru România în cadrul FedCup?

În barajul de promovare în Grupa mondială, se cunosc capii de serie: Belarus, Belgia, ElvețiașiOlanda. România e, cu Italia, Australia și Slovacia, în a doua urnă și va juca și împotriva unuiadin capii de serie de mai sus.Situația se prezintă astfel : Belarus (locul 3 mondial, finalista ediţiei trecute), Elveţia (5),Olanda(8)şi Belgia (9). România şi Belarus s-au întâlnit până acum de cinci ori în diferitele faze ale competiţiei, dar niciodată pe terenul vreuneia dintre combatante. Belarus are 3-2 la meciurile directe. România şi Elveţia s-au întâlnit de şase ori, scorul este 3-3, iar singura confruntare pe terenul vreuneia dintre combatante s-a consumat în 1983, la Albisgüetli, Zürich. România şi Belgia s-au întâlnit ultima dată anul trecut, la Bucureşti, deci meciul de baraj va avea loc în Belgia. România şi Olanda s-au întâlnit de trei ori până acum, de fiecare dată pe teren neutru şi tricolorele nu s-au impus niciodată. Decimeciul de baraj arputea avea loc în România, tot la Cluj-Napoca, au cerut fetele.

Tragerea la sorţi este programată marţi, 13 februarie 2018, la ora 13.00( să sperăm,cu noroc!), iar meciurile vor avea loc în weekend-ul 21-22 aprilie.Acum fetele noastre de bază sunt la Doha, unul din cele mai tari turnee din debutul acestui sezon. De urmărit pe DigiSport 2. Să le ținem pumnii !

HAI FETELE ! HAI ROMÂNIA !

Mircea Seleușan-Bătrânu

 | 2.554 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

1 Comment

  1. Chiar in timp ce scriam articolul MONICA NICULESCU a invins-o pe legendara MARIA SHARAPOVA!!!
    CE DEBUT, CU DREPTUL AL ROMANCEI NOASTRE! BRAVOOO MONICA!

    Post a Reply

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *