F1: Limitele se restrâng, competiția se încinge! Dorin Dobra scrie despre MP al Canadei!

Bănuiesc că este de ajuns să vă spun că Ricciardo a încheiat pe locul 3 și că cei de la Force India au stat pe 4 și 5 mai bine de jumătate cursa, ca să înțelegeți că am avut parte de o cursă minunată și că asta arată faptul că echipele sunt tot mai apropiate valoric.

            Cei de la Mercedes au dominat prin Hamilton calificările și apoi cursa prin ambii piloți, asta după ce la Monaco au trebuit să se recunoască învinși, realitate ce a dat emoții echipei germane. Întreg week-end-ul a aparținut celor de la Mercedes, sâmbătă Hamilton reușind să egaleze recordul lui Ayrton Senna la numărul de pole-position-uri. Momentul a și fost marcat printr-un cadou oferit de familia legendarului campion, una din căștile campionului inimilor fanilor F1.

            Pentru cei de la Ferrari, week-end-ul a fost mult sub așteptări, la finalul cursei reușind un 4 și 7 după ce, în calificări, obținuseră 2 și 4. Pur și simplu nu a fost cursa lor, Vettel rămânând fără o parte din spoiler în prima curbă, iar Raikkonen fiind depășit și de Verstappen și de Ricciardo.

            De altfel, cei din echipa Red Bull au arătat o revenire de formă, Verstappen reușind locul 2 de pe 5 la start și încercând de două ori să depășească liderul cursei, asta până în turul 15 când a fost nevoit să părăsească Marele Premiu. Comportamentul echipei însă arată că Ferrari are de ce să-și facă griji dacă nu revine la forma de început de sezon.

            Mașinile rozulii ale Force India au fost marile eroine ale cursei. Perseverența și consistența pilotajului lui Perez și Ocon, precum și package-ul celor de la echipă, au adus piloții în situația de a atenta chiar la poziția a 3-a a lui Ricciardo.

            Alonso își continuă saga nefericită cu Honda, nevoit fiind cu trei ture înainte de final să abandoneze de pe locul 10, deja a doua oară pentru echipă, când ratează primul punct din campionat pe finalul cursei, la Monaco fiind în aceeași situație.

            Mercedes revine prin 1 și 2 pe primul loc la constructori, Vettel rămâne în frunte la piloți, competiția se animă, cine credea că nemții se lasă învinși, s-a înșelat.

Dorin Dobra

 | 2.009 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *