F1, Dorin Dobra: „Avem al cincilea campion anul acesta”

 

Cursa de duminică din Spania, care a și deschis sezonul european, a fost un prilej pentru o nouă surpriză specifică Marelui Circ din acest sezon. Încă din calificări, lucrurile se arătau surprinzătoare atâta timp cât după Hamilton s-a clasat Pastor Maldonado de la Williams, echipa bătrânului Frank ce n-a mai văzut de mult vreun trofeu în curtea sa. Tot ca o surpriză, cele două monoposturi ale lui Lotus se clasează între primele 5 la start.

         Dintru început, cursa se anunță furtunoasă atâta timp cât Hamilton e descalificat iar prima grilă e ocupată de Maldonado și Alonso. Aflat pe teren propriu, spaniolul intră primul în prima curbă după start și preia conducerea pentru prima jumătate a cursei. Printr-o strategie mai bună însă, Williams îl trimite pe Maldonado în fața spaniolului iar acesta păstrează poziția întâi până la capătul ei.

         A cincea cursă cu al cincilea campion așadar. Cu Schumacher cu tot atât de mult ghinion și cu cele două Lotus-uri într-o formă tot mai bună.

         Într-un sezon mai disputat ca niciodată, Alonso stă cu Vettel pe poziția întâi cu 61 de puncte iar Hamilton rămâne pe trei urmat direct de Kimi Raikkonen. Iar sorții par tot mai complicați în actualul sezon.

Dorin Dobra

 | 711 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *