Evoluții modeste ale jucătoarelor Gloriei la Campionatul Mondial!

Cinci jucătoare în naționala României și câte una în selecționatele Braziliei, Muntenegrului, Senegalului și Croației a avut clubul Gloria la acest Campionat Mondial care se va încheia duminică.

Însă n-a excelat niciuna din cele 9 handbaliste, evoluțiile lor fiind modeste în marea majoritate a meciurilor disputate.

Cristina Laslo, considerată cea mai valoroasă jucătoare bistrițeană prezentă la mondiale, a avut prestații mediocre. În partidele decisive cu Danemarca și Germania, a marcat doar două goluri, mai bună fiind în meciurile cu echipele slabe, Chile sau Polonia. Nu s-a putut mobiliza în meciurile cheie, în care a greșit mult și a avut evolțiții timide. În total a marcat 16 goluri din 34 de aruncări în toate cele 6 partide, de fiecare dată intrând titulară.

Un pic peste nivelul Cristinei Laslo s-a situat Sonia Seraficeanu, care a jucat satisfăcător spre bine în majoritatea partidelor. A marcat cele mai multe goluri cu Serbia, 7, și zero cu Polonia. În total, are 20 de goluri marcate din 31 de aruncări în cele 6 partide.

Nicoleta Dincă e la apusul carierei mai ales la națională și s-a străduit să țină ritmul cu mai tinerele ei colege. A marcat câte 4 goluri în primele două partide, dar apoi a dispărut aproape total. A marcat în total 8 goluri din 12 aruncări.

Bianca Bazaliu nu și-a pus în valoare la nivel maxim aruncările ei de la distanță, marcând doar 9 goluri în 6 partide, din 19 aruncări. A avut o răbufnire de orgoliu cu Germania, pe final, în cel mai bun meci al ei, dar slab al echipei.

Tamires Morena, jucătoare cu 150 de selecții în naționala Braziliei, n-a strălucit nici ea la acest mondial. A marcat cele mai multe jocuri întyr-un meci pierdut cu Spania, 4 din 7 aruncări. A marcat în total 12 goluri din 20, în nota slăbuță a naționalei ei, care nu s-a calificat în sferturi, fiind devansată de Cehia.

Nina Bulatovic este singura jucătoare aflată încă în competiție și va evolua azi într-un sfert de finală cu Danemarca. Naționala Muntenegrului a ieșit prima dintr-o grupă cu Ungaria, camerun și Paraguay, iar apoi a fost a doua într-o grupă principală, după Suedia, dar luând fața Ungariei și Croației. Nina a marcat în total 8 goluri din 15 aruncări, cele mai multe cu Paraguay, 3, într-un meci pe care echipa ei l-a câștigat cu 41-26.

Paula Posavec a intrat în toate meciurile la naționala Croației, dar în nota echipei ei naționale, dar și a eevoluțiilor de la Gloria, fără să iasă în evidență. A marcat în total 5 goluri din 8 aruncări, cele mai multe cu China, 2, într-un meci în care Croația a bătut cu 39-13.

Iuliya Dumanska a afost a treia opțiune a selecționerului Florentin Pera pentru poarta României și a fost un succes pentru ea că a prins acest Campionat Mondial, după evoluții neconvingătoare în acest sezon la Gloria. A intrat la câteva lovituri de la 7 metri dar n-a reușit lucruri notabile.

Cu toate că a fost convocată în lotul Senegalului pentru Campionatul Mondial, Niombla, centrul Gloriei Bistrița, spre mirarea tuturor, nu a putut fi văzută în acțiune în niciunul din meciurile bune disputate de selecționata continentului african la turneul final.

O decizie IHF, venită aparent cu foarte puțin timp înaintea începerii mondialului, a invalidat naturalizarea a două jucătoare din lotul Senegalului, în aceeași situație aflându-se și Dounia Abdourahim. Ambele jucătoare au disputat meciuri în trecut pentru naționala Franței.

 | 1.729 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

1 Comment

  1. Mediocritate cel mult la ac jucătoare de la Gloria ! Pe ce efort financiar ? Poate ne spune R Moldovan – CJ , pe ce aruncă bani bistrițenilor , să-și facă el o mizeră campanie electorslă .COSTISITOARE RĂU !!!

    Post a Reply

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *