Eugen Gheorghe, omul care a făcut Gloria să vorbească

A lăsat Capitala pentru Bistrița și lumea presei pentru cealaltă parte a baricadei, dar rămâne un jurnalist prin excelență. Eugen Gheorghe, ofițerul de presă al Gloriei Bistrița, este omul care de o jumătate de an e interfața clubului cu presa și suporterii. Prima mare reușită a sa a fost pagina de internet a clubului, www.acfgloria.ro, actualizată zilnic și accesată de sute de oameni.

Are 12 ani de presă în spate

Eugen Gheorghe e de loc din Câmpina, județul Prahova, și e microbist de mic. Era suporter înfocat al echipei locale Poiana și nu rata niciun meci de acasă. Cu tatăl militar, cu ”unchiul Puiu” care locuia la o aruncătură de băț de Stadionul Ghencea, a devenit fan al echipei Steaua București și, încă din liceu, editorialist la publicația ”Steaua Sport Magazin”, editată de Grupul de Presă al Armatei și CSA Steaua.

În ultimii zece ani, a scris la ”Prosport”, a fost editor prezentator al rubricii sport de la ”Radio Europa FM” și apoi reporter fotbal intern la Agenția de presă ”Mediafax”. În decembrie 2008 s-a mutat cu arme și bagaje la Bistrița, a susținut testul organizat de Federația Română de Fotbal și a devenit, oficial, vocea Gloriei.

Și-a făcut ucenicia la Steaua

”La București am avut multe exemple de jurnaliști de urmat, am căpătat experiență, am intrat în contact cu ofițerii de presă ai cluburilor mari. Am avut ce învăța de la Cătălin Făiniși, omologul meu de la Steaua, căruia i-am fost ucenic, dar și de la Paul Andone, actualul ofițer al campioanei Unirea Urziceni. Am pătruns inclusiv în tainele organizării media a meciurilor de Liga Campionilor. Și, credeți-mă, la un asemenea eveniment, și particulele de praf de pe jos sunt verificate de comitetul de organizare al UEFA. Știu ce așteaptă un jurnalist de la un ofițer de presă și nu a fost nimic nou pentru mine. Prioritatea mea a fost site-ul pentru că este cel mai eficient mijloc de comunicare. Domnii Vasile Moga și Dinu Vlad au deschis drumul organizatoric, iar noi (eu la partea editorială, Cristi Puțura la cea tehnică) am lucrat, fără exagerare, zi și noapte, iar în 9 decembrie 2008 ne-am văzut visul cu ochii. L-am actualizat aproape zilnic, chiar și de sărbători, și am avut surpriza să văd că sunt foarte multe accesări. Era o perioadă moartă, în care site-urile altor cluburi nu prea mișcau, fiind perioada concediilor. La mine însă, pasiunea nu intră în vacanță niciodată”, spune Eugen Gheorghe.

ACFGloria.ro, emblema clubului

Dintr-o simplă pagină de prezentare, cu informații puține, site-ul clubuilui Gloria a ajuns să aibă, într-o lună, aproape 6.000 de vizitatori. Potrivit trafic.ro, cele mai multe accesări au fost în 1 martie 2009 când au fost peste 300 de vizitatori.

”Pentru un club de fotbal, imaginea și comunicarea contează enorm. Am încercat să fac acest site cât mai ușor de utilizat, cu multe fotografii, și cu informații diverse. Nu am trecut doar cronici de meci sau declarații. Cei care ne-au accesat au putut afla informații din istoria clubului, a tuturor echipelor Gloriei, date statistice, interviuri, și vedea fotografii de la nunțile lui Călin Albuț sau Cosmin Frăsinescu, ca să dau câteva exemple doar. Nu am uitat nici de aniversați. Am scris cam tot ce am crezut că ar interesa presa sportivă și mondenă. În fond, o echipă de fotbal atrage mii de oameni la stadion și orice informație despre ea cred că interesează. Sigur, e loc și de mai bine, dar nu am de gând să mă opresc aici, pagina Gloriei va fi într-o updatare permanentă și într-o îmbunătățire continuă. Sunt mereu în contact cu conducerea, cu stafful tehnic, cu jucătorii, monitorizez permanent presa, vreau să mulțumesc pe toată lumea cu acreditările de meci, încerc prin munca pe care o fac, de transmitere a informațiilor, să o simplific cât mai mult pe cea a jurnaliștilor. Vin din breasla lor și știu ce înseamnă să stai cu orele în ploaie sau ninsoare așteptând să afli ceva, de multe ori fără succes”, mai spune Eugen.

Ce scriau colegii de la ProSport în ediția online din 22 ianuarie 2009

”Gloria Bistrița surclasează CFR Cluj! Nu, nu e vorba despre un meci de fotbal, acolo unde acest lucru este greu de închipuit, ci de felul în care cele două cluburi megieșe din Liga I își tratează suporterii. Gloria, cu toate că adună cu greu câteva sute de spectatori la meciurile obișnuite de pe teren propriu, se îngrijește să nu-i piardă și pe aceștia. Cum? Grație muncii unui om care merită toate laudele, ofițerul de presă Eugen Gheorghe, fanii Gloriei au zilnic știri proaspete despre echipa lor și interviuri cu jucătorii accesând simplu, de acasă, site-ul oficial al clubului, www.acfgloria.ro. (”¦)”

 | 669 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On