Ei se trag pe fund, noi ne dăm cu sacul!

 

Dălbidan, Bistricior, Căsar sau Wonderland? Frământări fără rost, teme aruncate de niște oameni politici aflați în campanie electorală. Pesediștii ne aburesc cu pârtii la Valea Străjii, pedeliștii întind nada la ieșirea din Mița, iar primarul o ține langa cu Dealul Cocoșului. Însă, oamenii nu mai sunt atât de naivi, chiar dacă au în față momeli din ce în ce mai atrăgătoare.

De pildă, mulți își pun o singură întrebare, retorică evident. Dacă tot lucrează ăștia pentru noi, de ce nu-și dau mâna să facă împreună un singur domeniu de schi, oriunde, dar ca lumea? Că doar scopul lor e comun, strâns legat de satisfacerea nevoilor dintr-o comunitate. Răspunsul este limpede, îl știe și Costan, săracul, de când se tot învârte pe la PDL.

Interesul lor nu e să ne facă nouă viața mai bună. Obiectivul lor e să le iasă păcăleala în campanie, așa cum le-a ieșit și acum 4 ani, iar apoi, dacă pot pune de-un șmen cu para-ndărăt, se-apucă și de pârtie. Dar acolo unde le iese lor cașcaval mai mult, nu unde ar fi cel mai potrivit pentru oameni, pentru locuri.

De aceea cred că n-ar mai trebui să băgăm în seamă diversiunile oamenilor politici, care ne aruncă zăpadă în ochi și își văd mai departe de ale lor. Singurele speranțe pentru ca schiul alpin să înflorească și în județul nostru sunt legate de firme private, de oameni potenți din zonă sau din afară. Care nu-și permit să se joace cu bani și care vor gândi pur economic.

La o asemenea cerere, e aproape imposibil să nu apară cineva interesat să facă profit. Există deja discuții între câteva firme mari din zona industrială și administrațiile locale de pe Valea Bârgăului. Dacă oamenii ăștia nu vor fi încurcați de birocrați și șpăgari, nu spun ajutați, ci doar lăsați în pace, s-ar putea să  apară măcar o pârtie ca lumea în județ. Altfel, o să ne dăm doar cu sacul, așa cum ne propune, de pildă, Ovidiu Crețu, pentru Serbările Zăpezii din acest an.

Adrian Linca

 

 

 

 | 665 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *