Editorial, Augustin Danci: Puneți șefi onorifici la sport!

 

S-a schimbat guvernarea și, inevitabil, se vor schimba și șefii de la deconcentrate. USL-ul e ocupat acum cu campania electorală și va schimba directorii, cel mai probabil, după 10 iunie. Noii directori vor fi numiți, pe de o parte, pentru a pune în aplicare politica noului Guvern și, pe de altă parte, pentru că munca în folosul partidului se răsplătește cu bani de la stat, adică cu funcții în instituții.

Asta nu e o noutate, că directorii i-au schimbat și pedeliștii și liberalii. Nici sportul nu a fost ferit de jihadul schimbării directorilor. Florian a fost schimbat cu pedelistul Zanca, pesedistul Adi Moldovan a fost schimbat și el și tot așa. Mai mult, directorii dau, mai nou, Autoritatea Națională în judecată, considerând că au fost schimbați ilegal. Constantin Florean a și câștigat procesul, fiind repus în funcție. Și Zanca va da probabil statul în judecată și n-ar fi de mirare să aibă câștig de cauză.

Zeci de procese, se tot schimbă legile, despăgubiri date de la stat pentru directorii schimbați, adică bani risipiți. Mai mult, chiar dacă ar fi un director bun, care vrea să înceapă proiecte, care are un plan de acțiune pe mai mulți ani, s-ar zbate degeabă, că, la cât de instabilă e țara asta, oricând ar putea fi schimbat și s-ar duce pe apa sâmbetei tot ce-a încercat să facă. Dacă Direcția pentru Sport e așa, o instituție care-ar putea fi foarte bine desființată, în ceea ce privește Clubul Sportiv Municipal, lucrurile stau cu totul altfel. Aici sunt angajați mulți, antrenori, sportivi care participă în competiții, care au nevoie de condiții, de plăți, care suferă dacă e o stare de incertitudine în club. Norocul lor e că antrenorii au experiență și fac de toate, iar clubul are un contabil cu experiență, care gestionează bine activitatea. Dar să schimbi un director tot odată la 2-3 ani sau chiar mai des, să nu lași un om să-și ducă la bun sfârșit un plan de management sau un proiect nu aduce nimic bun.

Dacă tot vor să le dea funcții oamenilor din partid, ar putea înființa funcția de "director de partid" sau "director onorific". Adică partidul să numească un om, la care să-i dea salariu și care să fie așa, un fel de supervizor care să pârască la partid și să-i pună pe alții să execute ordinele "de sus".Iar directorii să fie tehnocrați, oameni pricepuți în domeniu care să se preocupe exclusiv de bunul mers al clubului, fără a sta cu teama că vor rămâne fără job dacă pică Guvernul. Poate sună a idee comunistă dar probabil ar fi mai bine decât harababura democratică de acum. Și apropo, oare dacă Zanca câștigă și el procesul cu statul, cine rămâne șef la Direcția de Sport?

Augustin Danci

 

 

 | 703 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *