Editorial, Augustin Danci: Cine dansează la urmă, se desființează mai bine!

 

Echipa de handbal masculin a Bistriței se desființează, după încă un eșec. De fapt, echipa a avut numai eșecuri. Putea, foarte bine, să se numească EȘECUL Bistrița, după rezultate.

E oarecum, păcat, că se desființează, pentru că, în Bistrița, au existat și vor exista întotdeauna iubitori ai handbalului masculin. În urmă cu câțiva ani, vreo șase au trecut deja, Bistrița avea echipă în handbalul mare. E drept, erau alte vremuri, erau bani și sponsori și era parcă și mai multă pricepere din partea celor care gestionau handbalul la nivelul Bistriței. Atunci, echipa aia, în care se băgau bani grei și de la Primărie, a avut un scop. A avut jucători buni, chiar dacă erau numiți mercenari, care au jucat bine și au promovat. Am văzut și noi meciuri de Ligă Națională, spectaculoase, cu Sala Polivalentă plină.

Prin comparație, echipa de handbal masculin de acum nu are "nișiun Dumniezău".Sunt și amatori, n-au nici rezultate, ne fac și de râs orașul. Adică Bistrița poate da mai mult în handbal, decât ultimul loc în ultima Ligă. Nu sunt dintre cei care cred că Harlem Shake-ul din vestiar e de vină. N-a picat bine dansul ăla al handbaliștilor, dar nu de asta s-a desființat echipa și nu de asta au jucat prost handbaliștii.

Echipa a fost ținută în viață până acum nu pentru a promova, ci pentru a se crea o pepinieră pentru handbaliștii bistrițeni tineri, de perspectivă. Lucru care nu s-a prea întâmplat și probabil nici nu avea cum. Dacă bagi un junior talentat într-o echipă de asta, în care toți ceilalți se plâng tot timpul că n-au bani și nu joacă nimic, îl distrugi de tânăr. Se plafonează, nu mai ajunge nicăieri.

Desființarea echipei de handbal masculin e normală, după cum au decurs lucrurile în ultimii ani. Într-o economie de piață în care sportul înseamnă, cheltuie și produce bani, să ții o astfel de echipă e inutil. Echipa asta, în forma în care s-a prezentat în ultimele sezoane, nu-și mai justifica existența. Era ca greierele care cere în fiecare toamnă de la furnică. Nu era eficientă nici pentru prezent, nici pentru viitor. Ori, în ziua de azi, dacă n-ai eficiență, ești mâncat! Sau desființat în ritmuri de Harlem Shake! 

Augustin Danci

 

 

 

 | 682 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *