Editorial, Alin Seserman: Un teren sintetic de mari dimensiuni! Un proiect simplu și util!

1166. E numărul de jucători care au fost angrenați în Campionatul Municipal de minifotbal pe sintetic încheiat sâmbătă seară,  pe baza sportivă Raoul. Felicitări organizatorului, felicitări jucătorilor. Competiția, foarte probabil va deveni una de tradiție, iar numărul sportivilor implicați va crește. Îi spuneam primarului Ovidiu Crețu care a participat și el la premiere, în urmă cu câțiva ani că în cele câteva zeci de echipe care concurează în campionatul județean, majoritatea jucătorilor sunt din oraș și am putea să ne implicăm în acest fenomen, care, în Bistrița este mult peste majoritatea orașelor.

Îi propuneam amenajarea  unui teren cu dimensiuni mari pentru ca aceștia să nu se deplaseze duminică de duminică prin localitățile județului, iar în felul acesta numărul celor care practică fotbalul  ar crește considerabil și  ar fi o facilitate pentru tinerii din oraș. 

Dacă Primăria Budacu de Jos putea susține patru echipe de fotbal, Primăria Bistrița putea susține 40. Nu era nevoie de 40, dar susținerea a două-trei echipe e o chestiune chiar simplă. Sper ca proiectele care vor fi depuse până în data de 22 iunie, de data asta să primească aviz favorabil. Așa cum aștept ca primarul să sprijine un alt proiect foarte simplu de realizat și foarte util inclusiv pentru centrele de juniori. Realizarea unui teren sintetic de mari dimensiuni. Un singur teren de iarbă de mari dimensiuni, amenajat este total insuficient pentru un oraș ca Bistrița.

De ce sintetic? Pentru că un astfel de teren, indiferent de condițiile meteo, poate fi utilizat nelimitat timp de câțiva ani. În aceeași zi pot juca zece echipe sau mai multe, iar în timpul săptămânii poate fi utilizat pentru antrenamente. Nu contează vremea de afară. În momentul de față Bistrița nu are amenajate terenuri pentru antrenamente. Doar juniorii Gloriei Bistrița au cel puțin zece grupe de juniori, iar aceștia în mod normal trebuie să se pregătească pe terenuri  care au dimensiuni de peste 50 m, iar în Bistrița aceste terenuri lipsesc.

Locații sunt, bani sunt, mai trebuie să fim de acord. Oricum în week-end nu ai film în oraș, mall sau alte lucruri de acest gen. Dacă o să se facă sport mai mult o să fim mai câștigați. Despre o echipă orașului, pentru că nu pot fi foarte multe la un nivel de performanță acceptabil, data viitoare.

Alin Seserman

 | 1.023 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *