Echipa de handbal masculin, tot în stand-by

Deși a mai rămas aproximativ o lună și jumătate până la începerea campionatului, echipa de handbal masculin a Bistriței are încă o situație incertă. Președintele Marin Rus se tot întâlnește cu antrenorul Bogdan Cosma și cu Ciprian Săcăleanu pentru a discuta situația echipei, fără a realiza încă nimic concret. Jucătorii nu și-au primit toți banii, nu s-au încheiat protocoalele cu LPS și nu se știe cine va mai evolua din toamnă pentru echipă.

Săcăleanu, sătul de promisiuni

Unul dintre puținii care au rămas la echipă în momentele grele este Ciprian Săcăleanu. Acesta s-a ocupat de problemele organizatorice, dar a și jucat pentru HCM, în sezonul trecut, chiar dacă avea șuruburi în coloană, după o operație. Săcăleanu a declarat de nenumărate ori că vrea să reconstruiască o nouă echipă, împreună cu Bogdan Cosma. Acum, când a început numărătoarea inversă până la începerea campionatului, acesta declară că s-a săturat de promisiuni și că vrea lucruri concrete. ”De fiecare dată discutăm cu Marin Rus și ni se spune că o să facem echipă. Noi vrem să facem echipă la Bistrița, de asta am rămas aici. Dar vrem să vedem ceva concret, un act semnat. Vrem să se definitiveze protocolul cu LPS-ul, să știm pe ce jucători ne putem baza. Iar dacă nu se mai vrea echipă de handbal masculin la Bistrița să ni se spună”, a declarat Săcăleanu.

Vlad cere bani pe foștii săi juniori

Situație incertă în ceea ce privește foștii juniori ai lui Silvian Vlad, care ar trebui să completeze echipa. Atât Bogdan Cosma cât și Silvian Vlad vor ca aceștia să evolueze pentru HCM. Problema este însă că Silvian Vlad vrea ceva în schimbul cedării jucătorilor: bani sau măcar un cantonament. ”Noi nu avem de unde să dăm bani LPS-ului. Cât despre cantonament, nici noi nu vom avea anul acesta, pentru că nu sunt bani. Oricum, e absurd să ne ceară așa ceva, în condițiile în care probabil nu își vor găsi altă echipă și atunci nu vor mai juca nicăieri” a declarat Bogdan Cosma.

Cosma își păstrează optimismul

Antrenorul echipei, Bogdan Cosma, e mai optimist și mai rezervat în declarații. Diplomat, acesta declară că speră ca problemele să se rezolve. ”Eu și Săcăleanu vom avea o întâlnire cu președintele Marin Rus miercuri (n.r. ”“ 5 august) și vrem să vedem ce se întâmplă. Deja e târziu și dacă nici acum nu reușim să clarificăm situația, nu știu dacă se mai poate face ceva. Ar trebui să începem pregătirea, pentru că la jumătatea lunii septembrie începe campionatul” a declarat Cosma. Acesta se bazează pe protocolul cu Liceul cu Program Sportiv, pentru că altfel ar rămâne fără jucători, în condițiile în care doar Ioneac și Dîl ar mai fi dispuși să rămână la Bistrița. De altfel, juniorii I ai Liceului cu Program Sportiv vor evolua aproape sigur pentru HCM, soții Berbecar – antrenorii echipei și conducerea Liceului fiind de acord cu un astfel de protocol.

 | 107 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On