E pe gheață de aproape 5 zile și 5 nopți! Mai are cât un drum de Cluj! Trage de tine, Tibiiiii!

Tibi Ușeriu scrie pagini importante în istoria maratonului de la Cercul Polar. A parcurs până acum 378 de kilometri din cei 566, oprindu-se de 6 ori. Adică aproape 120 de ore de mers, din care nu s-a odihnit nici 10 ore. Aproape 5 zile și 5 nopți are bistrițeanul de când concurează la această întrecere.

Mai are de parcurs 188 de kilometri, din două etape. Una de la Inuvik la Swimming Point, de 113 kilometri, din care, la această oră, probabil că a parcurs mai mult de jumătate. Și ultima, de 75 de kilometri, până în punctul de sosire, la   Tuktoyaktuk.

Acum, pe traseul lui Tibi sunt în jur de minus 20 de grade ziua și minus 25 noaptea. Inuvik, acolo unde a ajuns azi noapte în jurul orei 1.00 (ora României, 17.00, ora Canadei) e cel mai mare oraș din Teritoriile de nord Vest ale Canadei, deși are doar 3500 de locuitori.

Bistrițeanul și-a păstrat avansul de aproape 8 ore față de urmăritorii lui. Pe locul 2 a urcat un concurent din Singapore, iar pe 3 și 4 ceilalți 2 români, Andrei Roșu și Vlad Tănase. Pe 5-7 sunt 3 sportivi care aleargă și ei împreună, iar pe 8 e un scoțian, ultimul care mai participă în cursă.

 | 585 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *