După 20 de ani, Radu Sângeorzan resuscitează aeromodelismul bistrițean!

Din 1997 nu a mai avut Bistrița reprezentare la Concursului Național „Henri Coandă de la Pucioasa, un fel de campionat național de aeromodelism.

Recent, la a 41-a ediție a acestei întreceri, au participat și 4 bistrițeni: Radu Sângeorzan, Violeta Sângeorzan, Daniel Atudosic și Ioan Zimveliu. S-au înscris la categoria aeromodele captive și, la echipe, au terminat concursul pe primul loc la seniori. La individual, au luat două medalii de argint, una de broz și un loc 6.

”A fost o provocare pentru noi să participăm din nou la astfel de competiții. Nu-i ușor, pentru că nu sunt bani în acest sport și toate materialele sunt foarte scumpe. Încercăm să participăm și la competițiile următoare. De pildă, urmează un campionat european la Gyula, în Ungaria, însă nu știu dacă vom găsi resursele financiare pentru a ne prezenta acolo”, spune Radu Sângeorzan.

Sensei cu centură neagră patru dani la kyokoshinkai, Sângeorzan are pasiunea aeromodelelor în sânge încă din 1965. De-atunci și până în 1997, a obținut multe medalii și titluri naționale, ținând aprinsă flacăra acestei ramuri sportive în Bistrița. 


 | 894 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *