Downhill: E numărul 1 în România dar vrea mai mult! Moisil atacă Europa!

Bistrițeanul Matei Moisil, în vârstă de 16 ani, și-a propus să devină riderul român nr. 1 la nivel internațional. Obiectivele din 2017 au fost îndeplinite cu brio: câștigarea Cupei României, a campionatului național de downhill și enduro la juniori, dar mai ales, în urma participării la câteva etape de anvergură europeană, clasarea pe podium (locul 2) în clasamentul general la Downhill IXS Rookies Europa.

Matei Moisil devine astfel primul rider român de downhill care obține o asemenea de performanță internațională la această categorie, punând Bistrița pe harta ciclismului european.

Anul acesta, în Cupa României la enduro, s-a clasat pe locul 1 la Bistrița Enduro și Metal Enduro Reșița, pe 2 la Thermal Enduro și Băișoara Enduro.

În Cupa Națională de Downhill a României, a fost nr. 1 la Cheile Grădiștei, Vatra Dornei, Băișoara, Harghita, iar în campionat la Sinaia, Piatra Neamț.

Matei Moisil a continuat astfel evoluțiile în creștere din 2016, când s-a impus la Brazi, FlowRide, Thermal Enduro, Arena Platoș, Dorna Xtrem, Ciucaș Enduro, Sinaia DH, Harghita DH, Mogoșa DH, Metal Enduro.

Matei Moisil și-a demonstrat talentul și măiestria încă de la primele concursuri internaționale în Downhill IXS Rookies: locul 1 la Steinach (Germania), locul 4 la Saalbach Hinterglemm (Austria), din nou locul 1 la Serfaus-Fiss-Ladis (Austria), locul 2 la Oberammergau (Germania), rezultate care l-au propulsat pe poziția a doua în clasamentul general, dar și un loc 2 la Innsbruck (Austria), la Pro.

Ambițiile ciclistului bistrițean nu se opresc aici. În 2018, Matei Moisil vrea să rămână în top la nivel național și să devină cel mai bun în Europa.

Lanț întins!

 | 983 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *