Dorin Dobra, Formula 1: Vettel confirmă coșmarul lui Alonso

 

Într-o ediție pre-anunțată din punctul de vedere al supremației celor de la Red-Bull, Alonso a reușit doar să minimizeze pierderile de război, război tot mai direct cu concurentul său Vettel.

        Scurtul istoric al circuitului indian îl și propulsa pe tot mai probabilul campion mondial german în poziția de favorit local. Forma tot mai bună a mașinilor tăurașului furios, încrederea germanului că poate deveni cel mai tânăr campion mondial, precum și un final de sezon cu piste ce favorizează mașinile austriecilor – toate sunt premise ce îl îndepărtează pe Alonso tot mai mult de titlul mondial.

        Plecați de pe 1 și 2, piloții de la Red-Bull nu s-au confruntat decât cu o problemă de atingere a solului cu partea din față a monopostului, problemă pentru care sunt astăzi sub anchetă din partea FIA.

Fernando Alonso a reușit după o cursă magistrală să-l depășească inclusiv pe Webber și să se claseze pe poziția a doua la final, fapt care îl depărtează la 13 puncte în urma lui Vettel. La constructori, Red-Bull are deja aproape 100 de puncte în fața lui Ferrarri și lucrul acesta cam așează destinul final la acest nivel.

        Una peste alta, știrea săptămânii e aceea că Raikkonen reconfirmă pentru Lotus ceea ce face ca la anul finlandezul să se înscrie în cursa directă pentru locul 1 atât timp cât cei de la Lotus se declară serios motivați pentru aceasta.

        Duminica viitoare pe circuitul de la Abu Dhabi, Alonso va trebui obligatoriu să se plaseze în fața lui Vettel, altfel campionatul va pierde tot mai mult din spectaculozitate.

Dorin Dobra

 

 | 869 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *