Dorin Dobra despre Formula 1: Vettel profită, Alonso e în program!

 

La a cincea ediție a deja cunoscutei curse din Singapore, supremația bolizilor McLaren s-a făcut simțită pentru a patra cursă consecutiv. În calificări, atât Hamilton cât și Button au ocupat una din primele trei poziții tot timpul, între ei intercalându-se temporar Vettel sau Maldonado. Sfârșitul zilei de sâmbătă confirmă așadar această realitate cu Hamilton pe poziția unu la start, cu Button pe 3, cu Vettel și Maldonado între ei, cu Alonso doar pe locul 7, Schumacher pe 10 iar Raikkonen pe 13. 
 
Startul, pregătit de Hamilton cu minuțiozitate, l-a pus pe acesta în fruntea plutonului, urmărit de Vettel ce uneori a părut că-l poate ajunge pe englez, și de Button ce n-a pierdut trena celor doi aproape niciun tur. ”Un start bun la Singapore înseamnă jumătate din cursă câștigată”, confirmă Hamilton și așa a și fost să fie. În turul 22, jumătatea de cursă a lui Hamilton s-a încheiat datorită unor probleme la cutia de viteze, moment din care Vettel a preluat șefia cursei și n-a mai predat-o decât pe podiumul final. 
 
Ca în fiecare an pe circuitul stradat și nocturn patronat de SincTel, safety-car-ul a intrat în meniul obligatoriu. În prima fază, în turul 34 datorită unei mașini blocate pe pistă, a doua oară în turul 41, datorită lui Schumacher ce a percutat în viteză mașina lui Vergne (Toro Rosso) cel mai probabil din neatenție dar și datorită neintrării în temperatură a cauciucurilor după prima safety-car. Dealtfel, în urma coliziunii, Michael Schumacher s-a și ales cu o penalizare de 10 locuri pe următoarea grilă de la Suzuka din Japonia. 
 
Clasarea finală, cu Vettel, Button și Alonso pe primele trei poziții, îl avantajează, culmea, pe Alonso. Conform strategiei unice posibile în cazul său, datorate monopostului Ferrarri ce nu se află într-o formă de invidiat, atunci când geniul său de pilot nu îl propulsează pe prima poziție, are doar de obținut oricâte puncte posibil. Aceasta deoarece șansa îi surâde până în acest moment, atâta timp cât cei trei urmăritori ai săi, Hamilton, Vettel și Button, își împart cu consecvență victoriile și mai ales abandonurile. Trebuie doar amintit că în ultimele patru curse fiecare au câștigat dar, au și abandonat succesiv. 
În aceste condiții, Alonso a mărit chiar distanța față de urmăritorul său, care, de data aceasta nu mai e Hamilton, ci e Vettel, pe poziția a treia rămânând Raikkonen și abia apoi englezul ghinionist la Singapore. 
 
Dacă șansa ține cu Alonso, premiul pentru consecvență e evident acordabil lui Raikkonen, pornit de pe poziția a 13-a pe o pistă cu care nu s-a putut împăca nicicum, și totuși reușind să termine pe poziția a cincea.
Așa cum astăzi se arată lucrurile, Alonso e în pole, însă, Hamilton și Vettel sunt în mare formă. Circul continuă din acest motiv. 
 
Dorin Dobra
 | 774 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *