Dorin Dobra despre Formula 1: Orice, oricât, oricum, dar după Vettel și Red Bull

Cursa din Belgia a avut semnificația ei specială, atâta timp cât reprezintă începutul celei de-a doua jumătăți a sezonului. Dacă despre prima jumătate putem vorbi ca fiind dominată de Vettel și Red Bull, având ca principali competitori pe Alonso si Raikkonen, de la începutul celei de-a doua jumătăți de sezon putem confirma că vorbim de păstrarea configurării, cu Vettel dând un semnal clar de consecvență, cu Alonso trăgând tare de echipa sa pentru a se păstra măcar în fruntea plutonului de după Vettel și cu Raikkonen care a întrerupt cele 27 de curse în puncte în urma unei defecțiuni la frâna dreapta față. Se pare că proveniența defecțiunii nu aparține celor de la Lotus, ci se datorează unei bucăți dintr-o altă mașină ce a lovit sistemul de frânare al finlandezului.

            În actuala conjunctură mai putem vorbi numai de o bătălie la constructori, unde în ordine Mercedes AMG, Ferrarri și Lotus își mai dispută locul 2 și, mai ales, de pregătirile pentru viitorul sezon ce va aduce înapoi epoca motoarelor turbo în Formula 1.

            Ca pasionat al acestui sport, mă gândesc rapid dacă zgomotul renumit al F1 se va mai păstra și, mai ales, dacă Red Bull va mai reuși și în condiții de revoluție a regulamentului să vină cu inovații ce le-a oferit meritoriu locul 1 în F1 în ultimii ani.

            De la următoarea cursă, la Monza, în templul vitezelor de peste 330 km la oră, putem spera la un spectacol în care și cei din plutonul trei joacă, deoarece vitezele maxime nu sunt neapărat apanajul celor din fruntea clasamentului.

 

Dorin Dobra

 | 930 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *