Dorin Dobra despre Formula 1: Și a fost să fie și Rusia!

În ultima vreme Bernie ne-a cam obișnuit cu inaugurările de circuite. Au fost în America, în Singapore, în Turcia, anual s-au cam inaugurat circuite noi. Anul acesta a fost rândul Rusiei să inaugureze în localitatea olimpică Sochi un circuit de Formula 1 ce a fost în mare măsură pe placul piloților. Personal am avut emoții pentru această inaugurare dată fiind realitatea geopolitică, dar se pare că puterea țarului rus combinată cu spiritul lui Bernie a trecut peste tensiunile din zonă.

Așa cum ne-am obișnuit, în competiția de cea mai înaltă clasă a tehnologiei auto, Mercedes a dominat întrecerea și cu ocazia zilei de duminică și-a și adjudecat titlul de campioană a anului la constructori. Prin dubla realizată de piloții Hamilton și Rosberg, Mercedes a arătat atât faptul că nu a avut competitori anul acesta însă prin exercițiul lui Rosberg a mai demonstrat un lucru trist pentru toate celelalte echipe, anume acela că și dacă am pune mașinile Mercedes să plece ultimele la start tot ar câștiga cursa. Acest fapt va trebui să dea de gândit conducătorilor F1 care vor trebui să apeleze la și mai multe tertipuri pentru a face concursul de anul viitor mai captivant.

În pluton, Bottas și-a adjudecat din nou locul 3, deschizând și mai mult distanța între Williams și cei de la Ferrari. Pe locurile 4 și 5 s-au clasat cei de la Red Bull, Vettel demonstrând onestitate față de echipa sa de suflet. Cei de la Ferrarri au reușit locurile 6 și 9 prin Alonso și Raikkonen și pare că se gândesc tot mai mult la competiția de anul viitor.

Cu trei etape înainte de finalul sezonului, avem așadar campioana pentru anul acesta, rămânând de interes doar lupta pentru titlu între Hamilton și Rosberg, precum și mutările de piloți între care cea a lui Alonso ține capul de afiș.

Dorin Dobra

 | 1.989 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *