Dispar tot mai mulți fotbaliști bistrițeni din primele două ligi! început de an dezamăgitor pentru ai noștri!

Dacă în anul trecut, fotbalul din Bistrița mai era încă destul de bine reprezentat prin câțiva fotbaliști care activau în primele două ligi, se pare că anul 2016 nu e deloc prielnic pentru ai noștri.

Din cei 6 jucători cu meciuri în turul campionatului Ligii 1, doar Cristi Ganea a jucat în prima etapă din acest an, dar echipa lui, Viitorul Ovidiu, a fost învinsă cu 2-1 acasă de Poli Iași. Dacă în cazul lui și al dinamovistului Paul Anton – suspendat, lucrurile par să fie în grafic, nu la fel se poate spune despre ceilalți bistrițeni.

Gabriel Deac, atacantul bistrițean al celor de la FC Voluntari, nu a mai prins lotul primei echipe după o accidentare grea suferită la finalul anului trecut. Schimbările din conducere și de pe banca tehnică au adus cu ele mulți jucători noi și deocamdată Deac, recuperat,  a fost trimis la echipa a doua.

Alex Târnovan, marea speranță a Stelei, nu mai intră în calcule lui Laurențiu Reghecampf, care a anunțat lotul pentru 2016 fără bistrițean. Aflat încă sub contract cu Steaua, Târnovan își caută încă o echipă care să accepte un contract de împrumut.

Andrei Peteleu, fundașul dreapta al Petrolului, nu se mai află în lotul ploieștean după ce și-a reziliat contractul în această iarnă. Nemulțumit pentru că are de încasat mari restanțe finaciare, Peteleu a încercat un transfer în Scoția dar a ratat proba de joc la Celtic. Mircea Rednic l-ar fi dorit la Dinamo, dar nu s-a ajuns încă la nici un acord și fotbalistul nu are nicio echipă în acest moment.

Călin Albuț a fost rezervă în turul campionatului la Viitorul lui Hagi iar la începutul anului s-a transferat în Liga a doua la Gaz Metan Mediaș, unde se bate cu alți doi portari bistrițeni, Botoșer și Greab, pentru postul de titular.

În Liga 1 e legitimat și portarul Raul Avram de la Prundu Bârgăului. Însă el e doar al treilea portar la Botoșani și deocamdată nu prea are șanse să joace în fața experimentaților Pleșca și Iliev

Nici pe mulți dintre jucătorii care în anul trecut i-am urmărit în Liga a doua nu-i mai regăsim acum în loturile echipelor lor. Din legiunea bistrițeană de la Pojorâta au rămas doar 2 fotbaliști în lotul echipei moldovene. Din cei 6 foști fotbaliști ai Gloriei care în tur evoluau acolo, doar Jarda și Raul Pop au mai rămas la echipă. Ceilalți au făcut un pas înapoi, la Liga a treia. Sebi Rus s-a transferat la Jucu, Patca la Dej, Pădurariu la Miercurea Ciuc și Colța la Reghin.

Nici Ionuț Hlinca, titular în tur la FC Brașov, nu se simte prea bine. Fundașul central a luat o decizie surprinzătoare în cantonamentul „stegarilor“ din Poiana Brașov. Conform surselor Monitorul Expres, după un antrenament,Hlinca a avut o discuție cu antrenorul Mihai Stere căruia i-ar fi transmis că vrea să plece de la echipă! Cum antrenorul nu s-a împotrivit, Hlinca și-a făcut bagajele și a părăsit cantonamentul echipei din Poiana Brașov. Deocamdată se antrenează cu Luceafărul Oradea, echipă aflatăîn lupta pentru promovare din Liga a treia în Liga a doua.

Dintre cei cu prestații bune anul trecut, Curtuiuș, Petrean și Bâgiu par să aibă șanse de a juca în Liga a doua și anul acesta. Primul forțează o promovare cu UTA fiind golgeterul echipei, cel de al doilea e apreciat la Tarlungeni, iar cel de-al treilea, ușor accidentat în prezent, se află în vederile antrenorului Tibi Csik la Satu Mare pentru cea de-a doua parte a campionatului.

Adrian Linca

 | 524 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *