Direcțiada

Prima gală a premiilor direcției județene pentru sport a început foarte bine, a continuat emoționant, s-a dus apoi spre penibil și s-a terminat jenant. Cele 4 părți ale desfășurării acțiunii au fost remarcate clar de toți cei prezenți în sală până la final. Raoul Zanca și-a ambalat bine evenimentul, înșirând în fața publicului, ca la Daciadă, câteva ramuri sportive de impact.

Câteva meciuri demonstrative de box, schimburi de mingi în jurul mesei de tenis, bețe rupte și bolțari sparți de karatiști, 6-7 luptători de efect pe saltea și defilarea era aproape la fel ca în anii 80, doar carele alegorice lipsind din peisaj. Și asta fiind partea pe care am numit-o foarte bună a evenimentului. Apoi a urmat dezvelirea bustului care nu seamănă deloc cu Gheorghe Bozga, moment care a emoționat întreaga sală. De aici înainte a început partea dedicată premierii primarilor, învăluită în penibil. Fiindcă nu avea ce să caute într-un astfel de eveniment. Că doar n-au adus primarii bani de-acasă ca să facă săli de sport și nici nu și-au pierdut nopțile scriind strategii sportive pentru comune. Pur și simplu s-au dus la serviciu și și-au făcut datoria, asta în cazul în care nu li s-a lipit și ceva miere de degete.

Așadar, Zanca nu și-a putut ignora profunda componentă politică a funcției lui de director și a împărțit zeci de premii în branșă, cu mențiunea pozitivă că n-a ținut cont de culorile politice. Buuun. Și s-a făcut ora 19.00, la 3 ore după deschiderea evenimentului. Ceea ce se dorea a fi momentul culminant, premierea celor mai buni sportivi din județ, n-a fost decât o formalitate în fața tribunei aproape goale, fiindcă foarte puțini spectatori au mai rămas în sală, ca după 3 ore de film indian. Aproape nimeni nu i-a băgat în seamă pe cei care trebuiau să fie eroii principali ai galei. S-au aplaudat ei între ei și au trecut pe la caseria improvizată în colțul sălii, pentru un plic cu câțiva bănuți de bomboane. Cu acest episod jenant s-a încheiat o gală ce s-a vrut grandioasă dar a ieșit cam chicioasă. Poate data viitoare, cine știe.

P.S. pentru cei care cred că am scris acest text de ciudă că n-am fost premiați. Da, așa e, l-am scris la supărare, fiindcă e o mare nedreptate să pui TV Bistrița (unde direcția plătește bani grei ca să apară două vorbe despre sport) înaintea săptămânalului Sportul bistrițean la capitolul promovarea fenomenului sportiv în județ. O poți face doar dacă ești foarte ranchiunos ori extrem de dobitoc.

Adrian Linca

 | 575 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *